fredag 24 februari 2012

Ännu en superfrukost med plommonquinoagröt och banan



Inför ett särskilt prövosam dag med många timmar tills jag skulle få äta, med besök på Käkkirurgen och en mindre operation på agendan, laddade jag med en extra rejäl frukost. Det blev quinoagröt med plommonsmak, och banan och smörgås därtill. Quinoan är i sig själv närmast smaklös, med en aning bitterhet i sig, och behöver lite hjälp på traven och sällskap av annat för att bli god. Jag tyckte den här gröten blev riktigt njutbar! Mackan till var av mitt innehållsrika, nyaste formbröd, med kravskinka, en driva ruccola och gurka som pålägg. Och ja, jag var så nervös att jag var tvungen att påminna mig själv om vad jag hette! Men både tandläkaren och jag överlevde. So far! Fast han är nog betydligt snyggare än vad jag är, jag ser fortfarande mest ut som en hamster med påssjuka!! Dessutom skimrar jag vackert i blågrönt, som en karta över Finlands inland ungefär!


6 torkade katrinplommon, ca 30 g
1 3/4 dl vatten
½ dl quinoaflingor
några korn salt

½ - 1 kravbanan (beroende på storlek), färsk sojamjölk eller annan valfri mjölk

Lägg plommonen i blöt över natten, med lock på.
På morgonen mixar du plommonen tillsammans med vattnet.
Koka upp plommonmassan, vispa ned quinoaflingorna och saltet, och koka på svag värme under lock 10 minuter. Rör om några gånger under tiden. Servera genast med banan och valfri mjölk.









Inga kommentarer:

Skicka en kommentar