Potatisbullar har väl nästan de flesta lagat, det är ett klassiskt och bra sätt att ta tillvara överbliven potatis. Inget ont alls i alldeles vanliga bullar, men man kan ju också piffa till dem lite extra, på det här sättet t ex. Vegetarianer hoppar naturligtvis över baconet, och serverar en mer matig sallad till i stället. Du kan göra i ordning smeten, och förvara övertäckt i kylskåp till nästa dag, om du vet att du snabbt måste få maten på bordet då.
900 g kokt, skalad potatis
3 ägg
1,5 msk buljongpulver - Renée Voltaire eller Biofood
50 g nyriven Pecorino
100 g fryst spenat
Riv potatisen grovt, och blanda med ägg, buljongpulver, ost och tinad, urkramad spenat.
Stek gyllenbruna i smör, margarin eller ghi.
Servera med bacon - om du vill - och rårörda lingon eller tranbär.
Servera med bacon - om du vill - och rårörda lingon eller tranbär.
Tål du inte ost så hoppar du bara över den.
lagade de här idag, men dina såg mycket godare ut på bilden än vad mina blev :) men goda blev de iaf!!
SvaraRaderaUtseendet betyder inget, det vet du väl! Det viktiga är väl att de blev goda!
SvaraRadera