torsdag 2 december 2010

Piffade potatisbullar


Potatisbullar har väl nästan de flesta lagat, det är ett klassiskt och bra sätt att ta tillvara överbliven potatis. Inget ont alls i alldeles vanliga bullar, men man kan ju också piffa till dem lite extra, på det här sättet t ex. Vegetarianer hoppar naturligtvis över baconet, och serverar en mer matig sallad till i stället. Du kan göra i ordning smeten, och förvara övertäckt i kylskåp till nästa dag, om du vet att du snabbt måste få maten på bordet då.

900 g kokt, skalad potatis
3 ägg
1,5 msk buljongpulver - Renée Voltaire eller Biofood
50 g nyriven Pecorino
100 g fryst spenat

Riv potatisen grovt, och blanda med ägg, buljongpulver, ost och tinad, urkramad spenat.
Stek gyllenbruna i smör, margarin eller ghi.
Servera med bacon - om du vill - och rårörda lingon eller tranbär.
Tål du inte ost så hoppar du bara över den.



2 kommentarer:

  1. lagade de här idag, men dina såg mycket godare ut på bilden än vad mina blev :) men goda blev de iaf!!

    SvaraRadera
  2. Utseendet betyder inget, det vet du väl! Det viktiga är väl att de blev goda!

    SvaraRadera