måndag 27 december 2010

Apelsinris med syltad ingefära - mjölkfri om du vill

Som jag nämnde i gårdagens inlägg, brukade vi alltid i min familj äta risgrynspudding efter grönkålssoppan på annandagen. Jag hoppade över det igår, och bjöd i stället på ett ingefärskryddat apelsinris. Som grund hade jag min mjölkfria risgröt, men du kan naturligtvis ta vanlig risgröt, hemgjord eller färdigköpt.

6 - 8 dl färdigkokt risgröt
2 dl mandelgrädde
2 tsk vaniljsocker

4 - 6 apelsiner - beroende på storlek
2 bitar syltad ingefära
2 msk lag från ingefäran

Skala, skiva och skär apelsinerna i mindre bitar.
Hacka ingefäran. Blanda apelsiner, ingefära och lag, och ställ gärna kallt någon timme.
Blanda risgröten med mandelgrädde och vaniljsocker.
Blanda antingen ned apelsinsalladen i riset, eller servera den vid sidan om.




4 kommentarer:

  1. Var köper du mandelgrädde någonstans och är den vispbar? God fortsättning förresten!

    SvaraRadera
  2. Det var ju rackarns att man missade det då... :-)

    SvaraRadera
  3. Hej Maja!
    God fortsättning själv, hoppas du och din familj haft en fin julhelg och fått vara friska.
    Mandelgrädde kan vara knepigt att få tag på. Jag brukar lägga upp ett lager när jag handlar på Tant Gröns skafferi här i Uppsala. Finns också på flera hälsokostaffärer i Stockholm, samt på Goodstore. Borde ju inte vara svårare att ta hem för en ICA-handlare än ris- och sojagrädde. Går inget vidare att vispa, blir bara lite fluffigare. Man kan också göra egen mandelgrädde genom att mixa skållade, skalade mandlar riktigt fint, och tillsätta ris- eller sojagrädde. Lycka till!

    SvaraRadera
  4. Himla typiskt att man var tvungen att jobba när det här serverades...

    SvaraRadera