onsdag 6 augusti 2014

Sjöbacken Gård B & B samt restaurang Sill & Dynamit - värt att stanna till hos om du är i Västergötland



Idag tänkte jag ge er tips på ett mysigt B & B och en riktigt bra restaurang i närheten av Skövde och Mariestad. I helgen som var gjorde vi en liten minitripp till Västergötland, framförallt för att besöka en av mina kusiner, som nu är till åren kommen och lite skruttig. När jag var i tidiga tonåren bodde jag ju i en fosterfamilj i Uppsala medan mina föräldrar fortsatte sitt missionsarbete i Congo, och sommarloven tillbringade jag ofta hos min kusin och hans familj i Skövde, och även hos min andra kusin i Mariestad. Hon dog tyvärr för några år sedan, alldeles för tidigt med mänskliga mått mätt.

Den här gången bodde vi på ett riktigt mysigt B & B som vi hittat på nätet, och som inte gjorde oss besvikna. Sjöbacken Gård heter det och ligger i närheten av Skara. Frukosten (bröd, EKO-märkt juice, yoghurt, mysli, ost och skinka/korv) serverade man sig själv när det passade, och den kunde intas på en mysig liten uteplats. Morgonrock och handdukar i ekobomull, fräscha sängkläder. Till stället hör också en gårdsbutik med lite smått och gott. Jag köpte ett roligt örtsalt med apelsin och ingefära och en vacker linnehandduk från Växbo lin. Här ser du lite bilder från interiör och exteriör - där även huskatt ingick!
















På hemvägen stannade vi till i Mariestad och "nostalgitrippade" lite innan vi strosade ned i hamnen och åt en riktig lyxlunch på Sill & Dynamit. Fantastiskt god mat och trevlig och uppmärksam service. Där premiärdrack vi också chemexbryggt kaffe. Riktigt gott men framförallt kul och lite annorlunda. Här ser du lite glimtar därifrån.














Än är de många semesterfirare som är ute och upptäcker Sverige. Är ni i Västgötatrakterna så tycker jag absolut ni ska göra ett stopp på Sjöbacken och på Sill & Dynamit. 

2 kommentarer:

  1. Men vilket underbart ställe! Vi är så otroligt dåliga på att leta upp sådana här pärlor, så det är ju perfekt att vi kan hitta tips på det. Och så häftigt de hade gjort med trasmattorna på restaurangen, vilken härlig färgklick!

    Ha det fortsatt gott,
    kramar

    SvaraRadera
    Svar
    1. Visst är det kul när man hittar såna mysiga ställen! Trasmattorna i baren tyckte jag också var en kul idé. Lite annorlunda. Ha det gott ni också! Kram!

      Radera