Slå två flugor i en smäll! Slå ihop osten och efterrätten och spara disk! Nåja, nu är väl inte disken den största anledningen att göra den här rätten, det är nog snarare att den är så otroligt god. Kombinationen mellan den salta osten, det söta päronet och dadelsirapen, och de spröda mandelspånen är hur läcker som helst. Disksparandet är bonus! Ett väldigt njutbart sätt att avsluta en god middag är det hursomhelst.
Till varje person:
1 stort, moget men fast päron
ca 40 - 50 g taleggio - eller annan liknande ost
1 msk dadelsirap - eller mörk flytande honung
ca 2 msk mandelspån
lite mandelolja till formen
Skala, kärna ur och klyfta päronet och lägg förslagsvis i en mindre pajform avsedd för en person.
Skiva taleggion och lägg på.
Ringla över sirap och strö över mandelspån.
Gratinera i drygt 225 graders ugnsvärme tills osten börjar bubbla och mandelspånen får fin färg,
ca 8 - 10 minuter. Servera genast.
Så gott det låter och ser ut! Mums! :)
SvaraRaderaDisksparandet är ju mycket bra bonus! ;)
Ha en toppen söndag!
Kram
//Lana
Tack Lana! Ha en härlig söndag du också!
RaderaDet var länge sedan jag köpte taleggio, hade helt glömt bort den. Tack för påminnelsen!
SvaraRaderaTack själv! Ofta snöar man ju in på olika varor i olika perioder. Just nu har det blivit en hel del taleggio för mig, och mer blir det i morgon. Den är såååå god!
RaderaMen vad gott det ser ut :) Dadelsirap har jag inte sett men ska kolla i min butik nästa gång:)
SvaraRaderaDadelsirapen är väldigt fin i smaken. Just den här köpte jag i vår stora ekoaffär här i Uppsala, Tant Gröns Skafferi, men jag har också sett dadelsirap på ICA av andra märken. Stod på hyllan med varor från Främre Asien.
RaderaMen oj vad det där ser gott ut! Taleggio är ju så gott, kan tro att det passar med päron. Perfekt avslut på en middag :)
SvaraRaderaTaleggion och päronet var en väldigt lyckosam förening, så jag kan varmt rekommendera det.
Radera