Pankisar igen? Jajamänsan! Här kommer ännu en variant, som är både goda, lätthanterliga och glutenfria, och som går att variera på många olika sätt. De kan serveras som "vanligt" med färska bär, sylt, grädde, yoghurt eller glass, och om du hoppar över vaniljpulvret är de jättebra att fylla med något gott och ha som pannkaksrullar på sommarutflykten. De kan också fyllas och gratineras som crèpes.
Det blev 6 hyfsat stora pannkakor på den här satsen, gräddade i mitt pannkaksjärn. Lilla I älskade de här pannkakorna! Jag bredde en aning hemgjord svartvinbärssylt på och rullade ihop dem, så kunde hon äta dem själv.
Och tänk, idag skiner ju solen! Ha en fin sommardag allihop!
1½ dl valfri mjölk
2 msk rårismjöl
2 msk durramjöl
1 krm salt
1 krm vaniljpulver
3 stora ekologiska ägg
kokosolja till stekning
Blanda alla torra ingredienser i en skål, vispa i mjölken, och sedan äggen.
Vispa till en slät och klumpfri pannkakssmet som får stå och svälla en halvtimme i rumstemperatur. Grädda sedan frasiga pannkakor - eller plättar - i kokosolja eller annat valfritt matfett.
Mums! De får vi laga någon dag!
SvaraRaderaLåter väl som en god idé, för de slank ned med blixtens hastighet!
RaderaGott med pannkakor!
SvaraRaderaOch vad söt hon är lilla I! :)
Ha en fin dag!
Kram
//Lana
Ja hon är en gullunge! ha det bra du också!
Radera