onsdag 16 november 2011

Vardagspasta med kyckling, champinjoner, purjolök, paprika och soltorkade tomater



Hur ska man få 250 g grillad kyckling att räcka till fyra portioner? Jo, man skarvar med grönsaker och pasta, och vips har man en härlig och innehållsrik vardagsmiddag med festkänning.

Jag gjorde min pastapanna både gluten- och mjölkfri, men du som inte har några allergibekymmer kan naturligtvis ta vanlig pasta och vanlig grädde. Tål du mjölk kan du också lyxa till det och toppa med färskriven parmesan eller pecorino.

Vegetarianer hoppar bara över kycklingen, och ökar på mängden grönsaker. Ta förslagsvis en paprika till och lite fler champinjoner.
Det här behöver du.

4 portioner valfri pasta - gärna fusilli eller liknande
250 g rensat, grillat kycklingkött
1 medelstor purjolök
1 vitlöksklyfta
250 g färska champinjoner
1 orange paprilka - annan färg går naturligtvis också bra
1 förpackning sojagrädde, 250 ml - eller motsvarande mängd vanlig grädde
2 msk valfri kryddblandning, ex vis Vilda fantasier eller Toscanakrydda (The Spice Tree)
ca 1 dl soltorkade körsbärstomater i olja
några kvistar persilja
olja till stekning

Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.
Skölj och skiva purjon. Skala och flisa vitlöken.
Borsta och skiva champinjonerna.
Kärna ur och strimla paprikan.
Hetta upp olja i en rymlig panna, och fräs purjo, vitlök och champinjoner under omrörning tills det får lite färg.
Tillsätt kycklingen, och fräs runt några minuter under omrörning.
Tillsätt grädden, kryddan och paprikan, och låt koka ihop några minuter, gärna under lock.
Vänd ned den kokta pastan och de soltorkade tomaterna, och toppa med lite persilja.
Servera genast i djupa tallrikar - med riven ost för den som tål det.









6 kommentarer:

  1. Jag hade ju turen att få smaka lite, jättegott var det! Ska lagas snarast här hemma :)

    SvaraRadera
  2. God mat behöver verkligen inte vara varken tillkrånglad eller dyr! Kul att du gillade trakteringen.

    SvaraRadera
  3. Mm åh! Det ser super gott ut, härliga & fräscha färger! :)

    SvaraRadera
  4. Tack, Tess! Lite grönsaker och några roliga kryddor kan åstadkomma underverk! Ha det gott!

    SvaraRadera
  5. Ikväll lagade jag den här rätten, så det blev helglyx för min del, inte alls vardagligt :) Mycket gott!!

    SvaraRadera
  6. Härligt, Erika! Vad jätteroligt att du faktiskt tog dig för och testade. Jag blir så glad om jag kan inspirera dig!

    SvaraRadera