lördag 26 november 2011

Hotellfrukostinspiration - på Bomans i Trosa




För er som undrar kan jag meddela att febern är i dalande och humöret därmed i stigande. Dock lyser både orken, matlusten och matlagningslusten fortfarande med sin frånvaro, så därför får ni idag nöja er med lite hotellfrukostinspirationsbilder (vilket ord!) tills de infinner sig igen.

Visst är det underbart med hotellfrukostar! Att få gå till ett överdådigt uppdukat frukostbord som innehåller allt jag kan önska - och även sånt som jag inte önskar! Wienerbröd och våfflor t ex. För en glutenintolerant hör wienerbröd definitivt till kategorin "ouppnåeligt" som det inte ens är lönt att drömma om. Fast det finns ju andra som både önskar och kan äta dem förstås! Maken förde en kort men intensiv kamp med sig själv, men till slut avgick både våfflan och wienerbrödet med triumfartad seger!

På Bomans fanns förutom det vanliga hotellfrukostsortimentet även även lite roligare marmelader - vinbär, havtorn och citroncurd t ex - och frysta blåbär, rårörda lingon, gojibär m m.

Oj vad vi njöt båda två, både av frukosten och den mysiga miljön! Här kommer lite bilder, som förhoppningsvis kan inspirera till egna frukostutsvävningar.
Ha en underbar lördag, och en riktigt fin adventshelg!


Generös frukostbuffé på vackert porslin.

Hälsotallrik med A-fil, plommon, tranbär, gojibär, pumpakärnor, solrosfrön, linfrön och rårörda lingon.

Färsk frukt, grönsaker, ägg och kokt skinka.

Lyxmacka på gott glutenfritt bröd, olikas sorters ost och världens godaste citroncurd.

Makens våffla med grädde och sylt.

PS Som motvikt blev det en ganska enkel, men god vegetarisk salladstallrik hos antroposoferna på Robygge i Järna på hemvägen. DS

5 kommentarer:

  1. Det ser gott ut. Jag älskar hotellfrukostar och allra mest det söta och goda! :) Íngår flaskorna till höger i bilden också i frukosten.... ;)

    SvaraRadera
  2. Ååå så gott det ser ut! Det som är både tråkigt och skönt med glutenintolerans är just att man inte kan ta det där feta ultrasmaskiga och onyttiga Wienerbrödet. Tråkigt för att det är så gott men skönt att vara lite nyttigare .
    Krya på er och ha en skön adventshelg!

    SvaraRadera
  3. Vad skönt att humöret börjar stiga, det är aldrig kul att dra på sig feber =/ Men jag håller med om att hotellfrukostar är härligt, även om det kan vara rejält svårt att hejda sig när massa gott tävlar om en plats på tallriken! Din hälsotallrik ovan såg fantastiskt god ut! Jag har faktiskt aldrig ätit lemon curd på macka, senast jag använde det var det i cupcakes, men det passar säkert bra det också <3

    SvaraRadera
  4. Hotellfrukost är ju bara för gott, när man bara kan gå och plocka liksom. Dock brukar det alltid leda till lite illamående sen för jag vill ju alltid smaka på allt... Kul att de har ett stort horn mitt på bordet :D

    SvaraRadera
  5. Haha, Tina, nej jag tror faktiskt inte det. Om man ville ha något från den välfyllda drinkvagnen - som i och för sig stod framme hela tiden - så kostade det nog extra. Fast säkert vet jag inte, jag frågade aldrig. Min drinkkonsumtion är i det närmaste obefintlig, och som frukostdryck lika med noll.
    Det är helt underbart med hotellfrukostar - lite för sällan förekommande bara! Håller med om att man lätt äter lite för mycket, men det gör ju inte så mycket.
    Citroncurd är jättegott ihop med ost på en macka. Väl värt att pröva.
    Hornet var lite kul onekligen. Omgjort till en annorlunda ljusstake.

    SvaraRadera