tisdag 9 november 2010

Söta saker
Du har kanske uppptäckt tårtloggan på min blogg, där det står att jag bakar till Månadens Sötsak. Kanske undrar Du varför, och hur det stämmer överens med mitt uttalade intresse för hälsosam mat. Tja, helt enkelt för att vi själva, livet och tillvaron i stort sällan är renodlat antingen/eller. Det är hela tiden både/och. Motsatserna samsas ständigt. Det skiftar mellan ljus och mörker, gott och ont, friskt och sjukt, vila och aktivitet, nyttigt och onyttigt. Det finns stråk av ondska hos oss alla, och det finns alldeles säkert glimtar av godhet att locka fram även hos den som till synes är genomond. Hos den som är allvarligt sjuk finns fortfarande mycket av friskhet, och hos den friska göms också någon liten skavank. Även när det handlar om kost och livsstil finns det utrymme för både och. Det är viktigt att fortsätta äta nyttig mat som bidrar till att hålla oss friska och aktiva, men det är också viktigt - kanske t o m nödvändigt - att ibland "hoppa över skaklarna" och bara njuta av något "onyttigt" utan dåligt samvete. Jag läste förresten nyligen om en undersökning som visar att människor som ibland unnar sig något onyttigt faktiskt håller sig friskare än de som fanatiskt håller sig till en extrem hälsodiet.
Så jag tänker fortsätta bidra till Söta Saker då och då, men på mitt sätt, och kanske ibland t o m med en lite mer hälsosam touch. Theresia som har bloggen, är själv söt som en liten prinsesstårta, har precis kommit ut med en bok med samma namn som bloggen, och är nominerad till matbloggspriset som delas ut på fredag. Titta in på hennes blogg om du har lust. http://sotasaker.com/
Framtiden tillsammans med mig blir alltså huvudsakligen hälsomat - god sådan hoppas jag - men ibland med inslag av något riktigt smaskigt och möjligen lite onyttigt. Häng gärna med!1 kommentar: