måndag 23 maj 2016

Glutenfri vegopaj med wokgrönsaker och getost eller fetaost



Idag bjuder jag på paj igen kära vänner och bloggbesökare. Paj blir aldrig omodernt, passar i de flesta sammanhang, kan förberedas i god tid, och kan dessutom varieras i all oändlighet.

Den här goda vegopajen med wokgrönsaker och getost, fårost eller klassisk fetaost tycker jag passar bra idag när det är Köttfri måndag. Den kan ätas som ensam vegetarisk rätt eller tillsammans med något kallskuret om man nu skulle önska det. Ha en finfin vegodag allihop! Ta hand om er och glöm föralldel inte att njuta av våren och all annan grönska också!

3 dl Chrisbel`s mjölmix
100 g smör
1 tsk husk
1 stort ägg
ev 1 msk vatten

65 - 70 g lagrad ost i tunna skivor

400 g valfria wok-grönsaker - jag använde Magnihills fina ekowokgrönsaker
lite olivolja

150 g getost/fårost/fetaost
3 stora ägg
1 dl grädde
1 tsk italiensk kryddblandning från Urtekram

Mixa ihop pajdegen och låt den vila 10 minuter innan du trycker ut den i en lätt smord pajform. Nagga och ställ in i kylen att stadga sig en halvtimme innan du förgräddar i 200 grader ca 10 minuter.
Lägg på ostskivor över hela botten genast pajskalet kommer ur ugnen.
Fräs wokgrönsakerna hastigt några minuter i lite olja så de tinar och mjuknar lite.
Lägg över i pajskalet.
Mixa ihop fetaost, ägg, grädde och kryddblandning och häll över pajen.
Fortsätt grädda i 30 - 35 minuter i samma ugnsvärme, och njut sedan pajen något avsvalnad med sallad och ugnsbakade tomater.
Smaklig spis!













2 kommentarer:

  1. För vår del får du gärna bjuda på hur mycket paj du vill, speciellt när den innehåller ost! Dessutom både getost och feta, jajamensan!
    Grönskan med alla ljuva dofter är ju helt fantastisk, just nu känns den extra fin att få njuta av. Vi passar på att suga åt oss och tanka, man vet aldrig när det behövs att plockas fram.

    Kram till dej, Kjersti!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Härligt att ni också gillar paj! Själv tröttnar jag aldrig, det finns det alltför många variationer för att man ska göra.
      Idag har vi haft en helt fantastisk dag här, 27 grader och en rent bedövande grönska. Nu gäller verkligen att ta tillvara dagen! Kram till er också!

      Radera