tisdag 31 maj 2016

En liten sommartävling



Har ni sett att jag har passerat en och en halv miljon besökare på bloggen?? Igår kväll passerade jag den magiska gränsen. Lagom till sommarens intåg! Är det inte smått fantastiskt så säg?? Lilla jag! Jag kan knappast fatta att det är så många av er som vill titta in hos mig dagligen, men jag ser det ju på statistiken och på besökssiffrorna. Några av er känner jag ju igen, några av er kommenterar emellanåt, men de allra flesta av er känner jag inte alls. Ibland kan jag inte låta bli att fundera över vilka ni är och hur ni hittar till mig. Vad ni gillar hos just mig och min blogg? Vad det är som gör att ni återkommer så troget, en del av er.

Vid lite större avstamp har jag ju tidigare haft för vana att ha någon liten utlottning eller tävling, och en och en halv miljon besökare tycker jag faktiskt är värt att celebrera lite extra. Tycker ni inte? Som ni säkert märkt brukar jag ju göra gratis reklam till höger och vänster på bloggen, visa bilder på produkter och länka till olika företag och märken, så jag dristade mig faktiskt att kontakta några av dem och höra om de kunde tänka sig att sponsra en liten tävling i gengäld. Resultat? Noll! Någon svarade att jag var "för liten" och att man bara sponsrade större aktörer. Flera svarade överhuvudtaget inte - trots att jag bad om klart besked, ja eller nej. Det gjorde mig faktiskt lite ledsen. Nog tycker jag att jag åtminstone kunde fått ett svar och klart besked.

Men vet ni vad? Jag tänker inte vara sniken och ogin tillbaka. Jag tänker fortsätta skriva om de produkter jag tycker är bra ändå, och bjussa på den reklamen. Jag tror nämligen inte så mycket på det där med "öga för öga, tand för tand". Jag tror mer på kraften i kärlek och generositet.

Och ni ska ju inte behöva lida för mina misslyckade försök att få sponsorer, eller hur? Som tack för att ni faktiskt fortsätter att besöka mig har jag bestämt mig för att ändå ha en utlottning. Det är ju faktiskt tack vare er som jag har nått den där smått svindlande siffran.

Så, är det någon av er som är sugen på att vinna en fin, soligt gul och citronmönstrad sommarduk till sommarens alla fester? Eller en dito grytvante och ett paket servetter i samma mönster? Skriv i så fall en liten kommentar i kommentarsfältet till det här inlägget och berätta vad ni tänker bjuda på och duka upp på den där duken. Eller berätta något annat som har med sommaren att göra. Jag väljer totalt enväldigt ut två vinnare, och det gör jag nästa söndag, den 5 juni kl 18 och berättar sedan resultatet.

LYCKA TILL allihop!





6 kommentarer:

  1. Jag uppskattar dina tips om olika produkter, så fortsätt gärna med det. Och dina recept är alltid fräscha och innehåller nyttiga ingredienser. På duken hade jag serverat gott kaffe och någon god sommarkaka och bjudit mina föräldrar och svärmor som kommer och hälsar på oss i sommar. Kram!

    SvaraRadera
  2. Jag kommer självklart att bjuda på både grillad mat och grillad lemonad (grilla citronerna innan du pressar dem för en härligt rökt smak och varför även inte ha in en skvätt Bourbon)! Till efterrätt blir det härlig melontårta med hemlig lakritsgömma (om du som jag (och resten av min familj) älskar lakrits så måste du testa kombinationen (söt)lakrits och melon! och om du inte tycker om lakrits så klarar sig melontårtan precis lika bra utan lakritsen (eller med något annat gott))!

    SvaraRadera
  3. Detta är inget jag önskar mig- men jag vet att min mamma skulle älska den duken så därför vill jag vara med i tävlingen! :)

    Jag vet exakt var hon skulle sätta den-i vårt uterum som vi (pappa, mamma storebror och jag) byggt i gammaldags stil, eller som min pappa kallar det "Emil i Lönneberga-stil". Där sitter vi och äter så fort våren gjort entré och förutom alla härliga vardagsmiddagar så brukar vi på söndagar när vädret tillåter ställa till med riktigt festliga grillmiddagar. Vi grillar alltid aubergine och squash (skuren i skivor, saltats och kramats ur), paprika i bitar, champinjoner och fänkål i tunna skivor. Allt detta kryddas med salt, peppar, timjan och olja. När det blir klart så läggs det i en ugnsform varvat med skivad vitlök och där får det gotta till sig medan köttet grillas. Vi brukar grilla ekologiska svenska urbenade kycklinglår-blir så saftiga och goda! Detta serverar vi sedan med en härlig sallad gjord på vårens och sommarens primörer, och till detta en kall fetaostsås.

    Men jag tror att min mamma kommer använda duken till att baka sin paradrätt- pita, en bosnisk paj som görs på hemmagjord filodeg som är lite knepig att få till. Till detta behöver man en duk som man drar ut degen på, så att man sedan kan rulla ihop den. Hon "klagar" alltid på skoj när hon lagar den eftersom den som sagt är knepig att göra, men hon älskar att laga den till oss eftersom den är riktigt, riktigt god, och vi blir alldels saliga när hon gör den. Hon älskar att betrakta oss medan vi äter den, jag tror att vår lycka är hennes lycka. Sånt som bara mammor kan känna!

    SvaraRadera
  4. Så roligt för dig, det är du verkligen värd!

    Jag skulle önska vinna grillvanten+servetterna. 1 juli flyttar vi äntligen till vårt hus, för oss är det väldigt stort och vi ser såååå fram emot att bjuda våra vänner och familj på stora härliga grillkvällar i trädgården hela sommaren! Vad passar då bättre än att grilla med denna grillvante, och duka långbord med servetterna? Hoppas hoppas på vinst!

    Ha en härlig dag
    Kram Linda Wernebratt

    SvaraRadera
  5. Jag skulle ta med duken till mina föräldrar som bor en bit bort. Jag ringde bara mamma på morsdag och den här färgklicken skulle verkligen liva upp och göra sig på deras utebord vid det gulvita huset.. Så skulle jag servera Budapestrulle och kaffe. Vi har haft ett annorlunda år. Mamma blev hastigt mentalt förändrad några dagar innan jul 2014 och precis i dagarna för ett år sen fick pappa sin cancerdiagnos. Allt är lugnt och väl för stunden så en fika på duken är precis vad vi behöver!

    En stor kram till dig Kjersti som gör så fina inlägg. Ja lägger ner jättestort arbete på bloggen. Jag har så stor hjälp av dina tips och recept. Och finner länkar och info om produkter jag annars aldrig skulle hitta.//Anne

    SvaraRadera
  6. Så härligt med alla besökare!
    En vacker duk som inspirerar till att skapa en romantisk festmåltid med citrontema. Älskar denna syrliga frukt och skulle börja denna romantiska måltid med citron och rosmarin hallumi grillspett. Huvudrätten är citronpasta med vitlök massor av parmesan och persilja. Desserten är en fluffig citronmousse. Till kaffe serveras sju sorters småkakor bland annat kyckliggula macarons med citron och en hallon och citronpaj.

    SvaraRadera