tisdag 17 april 2012

Smörgåsfrukost med sojalassi



Jag börjar med en efterlysning. "Ankan", du vann fjärde pris i min utlottning, men du har inte hört av dig. Paketet ligger och väntar på att bli skickat, men jag vet varken vad du heter eller var du bor. Hör av dig, så skickar jag vinsten!

Den här frukosten avnjöt jag för några dagar sedan. Det blev två smörgåsar på mitt goda, glutenfria surdegsformbröd, en med äggröra och massor med finklippt dill och gräslök, och en med sallad, kravskinka, romanticatomater och gul paprika. Äggröran vispade jag bara ihop av ett ägg, en matsked grädde, lite salt och kryddgrönt, och bottnade kastrullen med lite olivolja innan jag började röra.

Till det drack jag lassi på lika delar Alpro sojayoghurt och kallt vatten. Om man vill kan man smaksätta lassin med lite vanilj och kryddor, men jag drack den naturell. Lassi dricker man ofta som måltidsdryck i Indien, med isbitar och lite salt, och den blir en svalkande motvikt till den ofta heta och kryddstarka maten. Om man smaksätter lassin med frukt och något sött blir skillnaden mot en smoothie hårfin.
Kaffe fullbordade i vanlig ordning min lyxiga frukost.





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar