tisdag 25 oktober 2011

Egentillverkat hallonflorsockerHalloncrunch är användbart till mycket. Till lyxmysli förstås, och till att strö över frukostfilen eller gröten, precis som de är. När jag skulle baka en Rosa Bandetkaka, kom jag på att jag kunde använda crunchen till att göra ett eget florsocker med hallonsmak. Det är inte ofta som man kan säga att florsockerglasyrer är nyttiga, men den här blir i alla fall lite nyttig. Halloncrunchen är nämligen rena, rama, naturliga hallon, skonsamt torkade och fortfarande proppfulla med antioxidanter av alla de slag. Med bästa vilja i världen kan jag väl inte hävda att florsockret är särskilt nyttigt, men jag använder i alla fall den ekologiska varianten, som jag hoppas är snäppet bättre.

Så här gör du hallonflorsockret, och receptet på hela kakan får du i morgon.

2 dl halloncrunch
2 dl ekologiskt florsocker - eller ännu hellre kokosflorsocker som är nyttigare (bild nedan)

Mixa crunchen till fint puder i matberedaren. Tillsätt florsockret, och fortsätt mixa tills du får en fint och slätt, vackert rosa, pudrigt socker. Sikta sockret  om du vill ha ett absolut slätt puder utan kärnor.
Förvara torrt, i burk med lock, tills det är dags att använda.

Förresten, varför inte ge bort en liten burk med hallonflorsocker som present till någon bakglad person.
Kanske tillsammans med egentillverkad "kakmix".

Du kan också göra florsocker med jordgubbssmak, blåbärssmak, hjortronsmak, lingonsmak eller svartvinbärssmak genom att blanda och sikta ihop färdigt bärpulver med florsocker. Då tar du ca 1 msk bärpulver till 1 dl florsocker. Både crunch och bärpulver köper jag från Immunbutiken.
2 kommentarer:

  1. Riktigt bra tips, som vanligt! Halloncrunch måste jag lägga vantarna på!

    Och du, ikväll blir det nästan alldeles säkert någon slags variant på din ugnsbakade butternut <3 Jag ser fram emot det!

    SvaraRadera
  2. Kul att du vill testa, Alexandra! Berätta gärna hur resultatet blev!

    SvaraRadera