tisdag 18 oktober 2011

Egen bäryoghurt - och lite frukostpropaganda igenAtt göra egen smaksatt yoghurt är väldigt enkelt, och dessutom bra mycket godare och nyttigare än att köpa färdig. Den färdigköpta innehåller både onödigt mycket socker och en hel del andra, ganska suspekta tillsatser. Jag blandar helt enkelt ut min yoghurt - naturell sojayoghurt i det här fallet - med 1 - 2 teskedar bärpulver, och sötar också med en aning hemgjord bärsirap. Sen är det bara att tillsätta mysli, nötter och frön, halloncrunch, cacaonibs, färska bär, torkad frukt eller vad du nu vill ha i din yoghurt. Här ser du två av mina frukostar förra veckan. Bärpulvren köper jag som vanligt hos Immunbutiken.

Jag tänker nog fortsätta tjata om vikten av bra frukost tills varenda kotte här i landet pillar i sig åtminstone något vettigt innan han/hon masar sig iväg till dagens aktiviteter! Bara så ni vet!

Frukost I
Jordgubbsyoghurt (sojayoghurt + jordgubbspulver + jordgubbssirap) med hallon, blåbär, melonkärnor, pumpakärnor, solrosfrön. Kokt ägg. Surdegsformbröd med kravskinka, paprika och gurka. Kaffe.

Frukost II
Blåbärsyoghurt (sojayoghurt + blåbärspulver + blåbärssirap) med mysli, halloncrunch, cacaonibs. Glutenfritt formbröd med sardiner och gurka. Citron- och ingefärste med kryddhonung. 
 


4 kommentarer:

 1. Jätte bra tips! Finns ju faktiskt fantastiska alternativ till sockeryoghurtarna(?) skall testas! :) trevlig kväll!

  SvaraRadera
 2. Tack detsamma, Tess! Ja, det här är definitivt ett bättre alternativ än köpt frukt/bäryoghurt. Jag blev alldeles förskräckt när jag läste på innehållsförteckningen till en förpackning blåbärsyoghurt, och såg allt vad den innehöll!

  SvaraRadera
 3. Åååh, det teet måste jag leta upp - yogi tea + ingefära + citron = TOPPEN!! Och jag köper också väldigt sällan smaksatt yoghurt (den enda jag verkligen tycker om är lidls otroligt onyttiga, välsockrade version) både godare och nyttigare med naturell som man smaksätter själv <3

  SvaraRadera
 4. Teet är jättegott! Jag brukar växla mellan det och Four O´clocks vita chaite, som ju också är en favorit. Bärpulvren är verkligen toppen tycker jag - som väl framgår av mina olika recept. De kan användas på många olika sätt. Jag har en hel arsenal i skafferiet. Blåbär, lingon, jordgubb, svarta vinbär och - lyxpulvret framför andra - hjortron. Supernyttiga är de dessutom, och knökafulla med vitaminer och mineraler!

  SvaraRadera