fredag 21 oktober 2011

Fredagspasta med grönsaker och knaperstekt bacon



Vardaglig pasta kan bli fredagsgod med härliga, färska grönsaker, kryddor och knaperstekt, ekologisk bacon. Enkelt, lättgjort och inga konstigheter alls. Du väljer själv vilken sorts pasta, vilka kryddor och vilka grönsaker du vill ha. Jag tog glutenfria fusilli gjorda av majs, och min ganska nyförvärvade pestokrydda från The Spice Tree. Toscanakryddan eller Italiensk Gourmet av samma märke passar också bra. Eller någon annan kryddblandning som du har hemma och tycker om!
Vegetarianer utesluter förstås baconet eller använder vegetarisk dito.
De här grönsakerna blev det här hemma.
Ha en skön upptakt på helgen allihop!

1 blomkålshuvud
2 medelstora zucchini
2 - 3 paprikor - förslagsvis en gul/orange, en grön och en röd
1 mild liten chilifrukt
4 vitlöksklyftor
1 msk Pestokrydda
raps- eller olivolja

4 portioner valfri pasta
(1 dl urkärnade, svarta oliver)
1 - 2 paket ekologisk bacon

Skölj och kärna ur paprika och chilifrukt. Skär i mindre bitar. Ansa de övriga grönsakerna och skär och dela också dem i mindre bitar.
Hetta upp olja i en rymlig traktörpanna, och fräs grönsakerna under omrörning. Strö över kryddan. Lägg på lock, och låt grönsakerna mjukna på svag värme i sin egen vätska tills de blir så mjuka som du vill ha dem. För mig tog det ca 10 minuter. Om det verkar bli för torrt kan du tillsätta en aning vatten.
Koka under tiden pastan enligt anvisning på förpackningen.
Knaperstek baconet och låt det rinna av på hushållspapper.
Vänd ned pastan i grönsakerna, och strö över baconet. Jag hade också tänkt mig oliver, men hittade inga i skafferiet så tji blev det med det! Det gick bra utan, men hade nog blivit ännu bättre med. Gör som du vill!









2 kommentarer:

  1. Åhå, så gott! Det ser alldeles perfekt ut!

    SvaraRadera
  2. Tack, Helena! Det blev faktiskt riktigt gott i all sin enkelhet. Ha en underbar helg!

    SvaraRadera