söndag 6 februari 2011

Glutenfria quesadillas med italiensk smak


Quesadillas är ju egentligen en mexikansk rätt, och görs vanligtvis på tortillabröd. Jag använde i stället mina glutenfria tunnbröd som jag bakade för någon dag sedan, och fyllde med skinka, mozarella, soltorkade tomater och örtkrydda. När jag fyllde år i november fick jag ett roligt paket av vännen Stina i Luleå. Det innehöll kryddpåsar av skiftande slag, bl a denna med smak av vitlök och örter. Stina känner min passion för roliga kryddor!
Det kanske inte är så troligt att du har just denna krydda i skafferiet, utan använd det du har och det du tycker om.
För varje person behöver du:

½ stor kaka av tunnbröd
2 skivor valfri skinka
2 skivor fast mozarella
5 - 6 st soltorkade körsbärstomater
1 "nypa" örtkrydda
olivolja till stekning

Dela det halva tunnbrödet mitt itu.
Lägg på skinka, mozarella, tomater och strö över kryddan.
Stek frasigt på båda sidor i olivolja. Vänd ett par gånger.

Servera med sallad och rejält med servetter. Quesadillas är nämligen lättast att äta med händerna.






4 kommentarer:

  1. Oj,ser supersmarrigt ut! Ska verkligen testa baka ditt tunnbröd :)

    SvaraRadera
  2. Ja, inte dumma alls. Har precis tagit ut bröd ur frysen, som ska förvandlas till quesadillas i kväll igen, kianske med lite annan smaksättning.
    Roligt att du hittat till min blogg Charlotte! Du bjuder på mycket godsaker själv, och jag har lagt till dig bland mina favoriter. Ha en fortsatt bra söndag båda två!

    SvaraRadera
  3. Hallå Kersti! Det ser verkligen jätte smarrigt ut och det är nåt som jag ska testa att göra, som sagt den där tortillamixen var inte mycket att hänga i granen, men men nu har jag testat iallafall. Ha det bra / Pernilla

    SvaraRadera