Torsken har ju länge varit rödlistad, men nu får vi äta den med gott samvete igen. Härligt! Den här rätten är lättlagad, och får smak av örter och ansjovis.
600 g torsk
1 msk fransk matlagningssenap eller vitlökssenap
2 knappt hårdkokta ägg
1 ask ansjovis, 50 g
1 liten knippa gräslök
1 liten knippa dill
1 liten knippa persilja
1 vitlöksklyfta
2 msk ströbröd - glutenfritt vid behov
25 g smör eller margarin - mjölkfritt vid behov
4 tomater i halvor
Tina fisken om den varit fryst, och lägg i smord, ugnseldfast form
Salta ev en aning - obs att ansjovisen är salt
Bred senapen över fisken.
Mosa ihop ägg, ansjovis, mycket fint hackade örter och pressad vitlök, och bred över fisken
Strö över ströbrödet, och hyvla över smöret. Kan också smältas och hällas över.
Lägg halverade tomater på sidorna, och krydda med lite örtsalt.
In i ugnen, på 225 grader, ca 15 - 20 minuter tills fisken är helt genomstekt.
Ös gärna någon gång under tiden med smöret.
Servera med potatis - kokt eller pressad, samt sallad.
PS Jag glömde alldeles bort att lägga med tomaterna i ugnen, så det fick bli färska till i stället DS
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar