onsdag 24 juli 2013

Variation på ugnsfalu




Längesedan det serverades korv här på bloggen, men nu är det i alla fall dags. Jag hittade närproducerad falukorv från Almunge i butiken, så då slog jag till och knåpade ihop en variant på ugnsfalu. Jag tyckte själva korven var riktigt god och med bra kryddning. Dessutom är den både glutenfri och laktosfri vilket är ett plus.

Eftersom jag hade kokt färskpotatis kvar från dagen innan blev det stekt potatis till, men annars tänker jag mig att det skulle vara gott med ett hemgjort potatis- eller blomkålsmos till. Och eftersom lilla I var hemma på besök och hon älskar broccoli och ärtor blev det just det som tillbehör. Välj det du tycker om helt enkelt!

Falukorven är på hela 800 g, så den räcker till 6 - 8 personer. Smaklig måltid go´vänner!

Falukorv av god kvalitet, 800 g
1 burk krossade tomater - mina kom från Delizie
ca 70 g riven, smakrik ost - jag hade lagrad Grevé
1 msk senap
2 msk chilisås
½ msk Italiensk Gourmetkrydda
2 msk olivolja

Skiva korven och lägg i en lätt olivoljesmord form.
Fördela tomatkrosset över.
Blanda ihop en röra av den rivna osten, senap, chilisås, krydda och olivolja. Smaka av röran och krydda ev mer. Jag ville inte krydda alltför mycket p g a lilla I.
Klicka/bred röran över falukorven.
Sätt in i ugnen på 220 grader och låt stå tills ytan bubblar och är gyllenbrun. Tog knappt 25 minuter för mig.
Servera med valfria tillbehör.

Grattis alla Kristinor förresten! Ha en riktigt fin dag! Ja, alla ni andra också förstås!






4 kommentarer:

  1. Mums, mums, skulle min dotter säga! :)
    Ska nog laga sådan falukorv för henne nån gång! Låter jättegott!
    Förresten, en av kryddorna, tomat- och mozrellakrydda, är sååååå god! :)
    Ska göra en beställning med kryddorna framöver! :)
    Ha en toppen dag!
    Kram kram
    //Lana

    SvaraRadera
    Svar
    1. Roligt att du gillar kryddan Lana! Den passar förresten också jättebra till korven. Kram!

      Radera
  2. Falukorv i ugn är ju så himla gott, det var det evigheter sen jag åt. Helst äter jag potatismos till, och så massa ketchup på... Vardagsklassiker som aldrig blir trött ;)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Så sant Sara! Gamla favoriter kan man inte få nog av, men det är kul att piffa till dem lite ibland också. En annorlunda krydda kan göra susen!

      Radera