onsdag 23 maj 2012

Vårutflykt med härlig brunch på Skarholmen



I söndags lyxade maken och jag till det, och gjorde en liten tripp till Skarholmen där vi åt en helt fantastisk brunch! Den innehöll allt som man överhuvudtaget kan önska. Det fanns sallader, röror, sill och lax i olika former, sparris, pannkakor, våfflor, omelett, chèvregratinerat potatismos, hemgjord korv, kalvrostbiff, patéer, goda ostar, färsk frukt. För att inte tala om desserbordet, som kunde få den mest inbitna gottegris att jubla. Brule´, chokladmousse, bärmousse, panna cotta, fruktsallad, rabarberpaj, pecannötspaj, hemgjorda tryfflar, petit-chouxer m m. Det bästa av allt var att allt var tydligt märkt med gluten- och laktosfriskyltar, så det var lätt att navigera bland läckerheterna.

Några favoriter? Tja, kanske den fänkålsgravade laxen. Eller kalvrostbiffen med kapris, och soltorkade tomater. Hm, kantarellomeletten var inte heller så tokig! För att inte tala om brulén som fullkomligt smälte i munnen! Nej, jag ger upp. Allt smakade fantastiskt!

195:- kostade utsvävningen, men då ingick ett stort glas äppel- eller apelsinjuice samt kaffe på maten. Den betagande utsikten över vattnet och segelbåtarna som premiärgled förbi fönstret fick man på köpet. Men ni får skynda er go´vänner! Nästa söndag på Mors dag är det sista brunchen för säsongen innan man gör ett uppehåll och satsar på sommarmenyn. I september kör man igång med bruncherna igen. Hinner ni inte med nu så får ni väl förgylla höstmörkret med en läcker brunch.

Förra sommaren hade man en innehållsrik och prisvärd grillbuffé på söndagarna, och förhoppningsvis ska den återuppstå även nu i sommar. Gå gärna in och kolla på hemsidan vad som gäller. Om grillbuffén blir lika god som förra sommaren kan jag med gott samvete rekommendera den.

Att det ser tomt ut i lokalen beror på att vi kom ganska sent och satt och njöt så länge av maten att folk hann troppa av. När vi kom vid 13.30-tiden var det knökafullt med gäster, så boka gärna bord.






5 kommentarer:

  1. Ser ut som ni hade en underbar utflykt! Härligt att lyxa till det ibland.
    /Maria B

    SvaraRadera
  2. Oj vilken härlig söndag ni hade. Den där efterrättstallriken ser ju sååå god ut!!! Och allt det andra lät ju inte heller dumt :)

    SvaraRadera
  3. Åh vad gott det ser ut! Och vad söt du är! Puss!!

    SvaraRadera
  4. Vad härligt det låter! :-)
    Skarholmen är ju fint också! :-)

    SvaraRadera
  5. Tack alla för era fina kommentarer! Det var verkligen en härligt lyxig dag - och visst måste man få unna sig det emellanåt! Livet är så knöligt ibland, så det är viktigt att passa på och sätta guldkant på det när man har möjlighet.
    Skarholmen är fantastiskt fint, och jag älskar att titta ut över vattnet och båtarna! Det är något speciellt läkande med vatten och vågskvalp!

    SvaraRadera