söndag 6 maj 2012

Hockeypasta med räkor och smakrik röra med soltorkade körsbärstomater




Det har utbrutit hockeyfeber över landet! Var och varannan människa verkar vara drabbad. Så även hos oss, även om det hos oss verkligen handlar om varannan! Jag måste ha blivit vaccinerad på något sätt, för jag är måttligt intresserad. Tittar lite förstrött mest för sällskaps skull. Men något gott att äta till matchen lagar jag gärna. Det här pastan med smakrik röra på soltorkade tomater t ex.

Jag hade äggulor kvar efter att ha gjort marängtårta, och hälften använde jag till  att göra en ny sats himmelsk citroncurd eftersom den förra försvann fortare än kvickt. Resten använde jag till den här röran med soltorkade körsbärstomater och parmesan. Om du inte har just mozarellamix hemma kan du ta någon annan kryddblandning eller blanda din egen, och om du helst äter enligt LCHF byter du den vanliga pastan mot s k LCHF-pasta (finns olika varianter att köpa på nätet bl a) eller andra tillbehör.

Med räkor, ruccola, och nykokt glutenfri tagliatelle blev det här en rätt värdig grannfejden mellan Sverige och Norge.
Det här blev lagom för två personer.

1 vitlöksklyfta
3 stora äggulor, ca 3/4 dl
1 dl soltorkade körsbärstomater
ca 45 g nyriven, riktigt lagrad parmesan
2 tsk kryddmix, Mozarellamix - eller annan valfri kryddmix

2 portioner glutenfri tagliatelle av majs - märket jag använde var Veneziane
några rejäla nävar ruccola
skalade räkor efter behag
en driva extra parmesan

Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.
Skala räkorna om du använder räkor med skal.
Riv parmesanen.
Blanda alla ingredienser till såsen i en mixer - eller lägg i en skål och använd stavmixer. Mixa till en jämn röra.
Blanda ned såsen i den varma, avrunna pastan, toppa med ruccola, räkor och extra parmesan, och servera genast.





4 kommentarer:

  1. sv: åh, vad spännande, det ska jag verkligen göra :) jag får ta och läsa igen det om någon vecka, just nu är det fullt upp med skola :(

    din pastarätt ser ut och låter mkt god :)
    du får ha en fortsatt bra söndag! kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack detsamma Molly! Du är välkommen tillbaka närhelst du har tid och lust. Självklart ska skolan gå först. Jag tycker själv att det är svårt att hinna med att hålla mig a jour med det som händer i bloggvärlden - trots att jag inte har någon skola. Men det finns ju så mycket annat man vill hinna med här i livet!
      Lycka till med pluggandet, och ha en fortsatt skön maj!

      Radera
  2. Flott blogg! Her var det mye å finne. Ser virkelig fristende og godt ut.. :))

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack, Ane! Så glad jag blir över att du uppskattar min blogg, och att du vill följa mig! Jag hoppas du ska hitta mycket gott och inspirerande både för matlagning och bakning. Jag bakar - med ytterst få undantag - helt utan gluten, och nästan alltid med "rena" mjöler utan mixer. Ha det gott, och välkommen tillbaka!

      Radera