söndag 13 maj 2012

Busenkel lammfärsröra med god kryddmix




Mums, mums, mums! Jag säger inget mer!

450 - 500 g fin, svensk  lammfärs - min kom från Gotland
½ gul lök
2 vitlöksklyftor
1 burk krossade tomater - helst Mutti eller Delizie
½ dl tomatpuré
1½ msk Mozarella och Tomatmix - eller annan motsvarande kryddblandning
salt, peppar

1 boll mozarella, 125 g
olivolja till stekning
ev några msk pastavatten till redning

1 förpacklning glutenfria penne, 250 g

Skala och flisa vitlöken, skala och hacka löken. Hetta upp oljan, och fräs lök/vitlök lätt utan att den bryns.
Tillsätt färsen, och stek den smulig under ständig omrörning, tills allt är brynt.
Tillsätt tomatkross, tomatpuré, kryddmix, salt och peppar, och låt småkoka under lock ca en halvtimme.
Sätt på pastan under tiden - beräkna efter koktiden på just din pasta - och red ev av lammfärsröran allra sist med några matskedar av pastavattnet.

Det här passar också alla LCHF-are - om man struntar i att reda av såsen med pastavattnet, och om man använder någon LCHF-pasta. Det finns t ex "pasta" som är framställd av konjacroten, shiratakinudlar, och som inte innehåller några kolhydrater alls. Läs mer här.




Lägg upp den varma pastan på tallrikar - gärna varma - skiva över mozarellan, och slå den heta lammfärsröran över så att mozarellan smälter. Servera genast.






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar