fredag 26 februari 2016

Glutenfria muffins med röda vinbär



Idag bjuder jag på mumsiga små glutenfria muffins med kolasås i smeten och med frysta röda vinbär som syrlig kontrast. En djupdykning bland frysklampar och diverse oidentifierbara förpackningar i frysen uppenbarade nämligen att det fanns en ask med röda vinbär kvar från i somras. Tillsammans med lite överbliven kolasås blev det små njutbara och lättfixade go´bitar till kaffet. Håll till godo.

Naturligtvis kan du använda andra frysta bär efter smak och tillgång.

3 stora ägg - sammanlagd vikt 182 g
1 dl ljust rårörssocker - ca 90 g
100 g kolasås eller Karamelliserad mjölk
1½ dl mandelmjöl - ca 60 g av två olika märken som jag blandade
1 dl kokosnötsmjöl - ca 50 g
2 tsk husk - ca 8 g
1½ tsk bakpulver - ca 6 g
1 tsk vaniljsocker
frysta röda vinbär eller andra frysta bär efter tycke och tillgång

Vispa ägg, socker och kolasmet ljusbrunt och lite pösigt.
Blanda mjölsorterna med husk, bakpulver och vaniljsocker och vänd ned i smeten. Blanda om väl och låt stå 10 minuter medan du smörjer 8 muffinsformar.
Fyll smeten i formarna och strössla över vinbären.
In i ugnen på knappt 190 grader 18 - 20 minuter.
Godast nätt och jämnt avsvalnade, men kan utan problem frysas.











Inga kommentarer:

Skicka en kommentar