torsdag 11 februari 2016

Glutenfria bananplättar à la Lille VI tisdags var det inte bara fastlagstisdag och semmeldag, semmeldagen hade nämligen också en tvilling. Det var även pannkakans dag. Semmelmuffins bjöd jag ju på då, men det är väl bäst att jag även uppmärksammar pannkakan. Eller i alla fall plätten som är pannkakans mindre kompis.

Lille V har precis fyllt ett år, och då fick han bananplättetårta i stället för en "vanlig" sockerstinn skapelse till sitt kalas. Han mumsade i sig plättarna med god aptit, för att inte tala om Lilla I! Hon åt så det fick införas plättstopp till slut! "Det är faktiskt de godaste plättar du har gjort mormor!" Man tackar och bugar!

½ dl glutenfria havregryn
1 ekobanan
2 ekoägg
1 dl valfri grädde
½ tsk husk
1 krm vaniljpulver
(1 krm bakpulver)

Kallpressad kokosolja till stekning

vispad grädde och färska blåbär

Mixa först havregrynen smuliga i matberedaren. Tillsätt banan i bitar samt ägg, grädde och vaniljpulver. Med en aning bakpulver i blir plättarna lite mer puffiga, men det är inte alls nödvändigt. Mixa slätt och tillsätt husken lite i taget genom matarröret medan maskinen går.
Låt svälla en kvart, och stek sedan plättarna gyllenbruna i rikligt med kokosolja. 14 plättar blev det av den här satsen.

Tänker mig att plättarna också är jättegoda till brunch med stekt bacon till.

PS Ni glömmer väl inte att det är Vänliga Veckan? Än finns det tid att anta en vänlighetsutmaning och göra livet lite mysigare för någon i din närhet. Om inte så har du ju faktiskt 51 veckor kvar att visa vänlighet och omtanke på!Inga kommentarer:

Skicka en kommentar