onsdag 24 december 2014

GOD JUL till er alla!Idag blir det inga recept go´vänner. Vi har ju hunnit fram till julafton, och jag hoppas att ni inte säckat ihop av stress och alla julförberedelser, utan att ni nu kan njuta i lugn och ro av julmat, gemenskap och kanske Tomtebesök. Nu är det bara att duka fram allting. Snart kommer stugan här i Rasbo i vanlig och traditionsenlig ordning att fyllas av en massa glada och förväntansfulla julfirare, familj och tillrest släkting. Vi blir femton runt bordet om jag räknat rätt. Jag har inte orkat eller hunnit med allt jag tänkte mig - det gör jag aldrig - men det är helt okej. Julbordet kommer att dukas med både hemgjort, köpt och fått, och vi hjälps åt att få allt i ordning. Lilla I ser med spänning fram emot Tomtens besök, och har deklarerat att hon kanske kommer att våga pussa Tomten i år. Vi får väl se!

Jag önskar av hjärtat att ni alla får en riktigt fin, stämningsfull och innehållsrik jul, fylld av det ni uppskattar allra mest!! Förra året var jag lite filosofisk och funderade över hur orättvist livet är. Dessvärre gäller det fortfarande. Alltför många människor i vår värld lider nöd. Alltför många är på flykt och har inte ens ett hem att söka skydd i. Alltför många svälter. Alltför många har förlorat allt och alla. Alltför många barn kan bara drömma om att få en julklapp. Alltför många känner sig ensamma och övergivna. Men vi får ALDRIG ge upp hoppet om att julens egentliga budskap ska infrias. Frid och fred på jorden och en ny och bättre värld för ALLA oss som ska leva och samsas här! På det här klotet som faktiskt är allas vårt hem, var vi än råkar vara födda, hur vi än har kommit till, vilken kulör vår hud och vårt hår än har, och vilka omständigheter vi än har fått oss tilldelade i livets outgrundliga lotteri.

En riktigt välsignad GOD JUL önskar jag er alla!
Här kommer en liten juldikt av Stewe Gårdare.

Vi tänder ett ljus i advent,
det värmer den som frusen är.
Vi tänder ett ljus i advent,
det sprider ljus i vårt mörker här.
Och alla som är rädda och fryser på vår jord,
dom borde få sitta vid vårt bord
när vi tänder ett ljus i advent,
när vi tänder ett ljus i advent.

Nu tänkte jag ta lite julledigt, så hörs vi snart igen. Ha det gott till dess!


2 kommentarer:

 1. God fortsättning till dig och din familj!
  Har bakat ditt bröd som är kalljäst och med dadelsirap och baobabpulver. så gott! Högsta betyg av familjen!
  Kram!
  //Lana

  SvaraRadera
  Svar
  1. Detsamma till dig Lana! Vad roligt att ni uppskattade brödet, det gör mig förstås jätteglad! Må så gott och ha en fortsatt fin helg! Kram!

   Radera