I den här soppan möts Asien och Italien i en sällsynt lyckosam förening. En riktigt god och lättlagad vardagssoppa, som dessutom passar alla kolhydratjagare förträffligt! Jag tog rester av grönsaker som jag hade hemma, men du kan välja andra grönsaker om du föredrar det.
Vegetarianer byter kycklingbuljongen mot vegetarisk dito, och tar förslagsvis någon god vegetarisk korv i stället.
Så här gjorde jag min soppa, som räcker till tre rejäla portioner. Öka på mängderna om ni är flera.
100 g repad, färsk grönkål - eller varför inte pak choi
3 små purjolökar, ca 200 g
½ stort blomkålshuvud, ca 225 g ansade blomkålsbuketter
2 stora vitlöksklyftor
8 dl vatten
1 kycklingbuljongtärning, Fond du Chef
2 tsk Renée Voltaires lantbuljongpulver med citrongräs och chili
1 förpackning färsk salsiccia, ca 200 g
Grovstrimla grönkålen, skölj och strimla purjon, samt dela blomkålen i små buketter.
Skala och skiva vitlöken tunt.
Koka upp vatten med buljongtärning och pulver, och lägg i grönsakerna.
Låt koka ca 5 minuter, eller lite mer om du vill ha dem riktigt mjuka.
Flå av skinnet på korven, och skär i stora bitar, som du rullar/trycker ihop till "bollar".
Lägg ned i soppan, och låt sjuda ytterligare ca 5 minuter.
Det är så gott och värmande med soppa! Mums!
SvaraRaderaha en toppen kväll!
Kram
//Lana
Vilken go' soppa! :)
SvaraRaderaTack, Lana och Sara! Jag älskar soppor i alla former, och den här blev faktiskt riktigt lyckad. Höstrusk och soppa är en perfekt kombination! Ha en härlig fredagskväll och en fin helg båda två!
SvaraRadera