torsdag 4 oktober 2012

Djungelsmoothie med banan, ananas och mangoIdag är det ju kanelbullens dag, men kanelbullar bjöd jag på redan igår, så idag blir det smoothie här på bloggen.

Lilla I är en riktig liten djungeltjej, som brås på sin mormor! Båda älskar vi banan och mango! Hon äter mango nästan dagligen, och skiner som självaste solen över ekvatorn, så fort hon hör ordet. Att favoritboken sen handlar om den lilla lejonungen, som hälsar på hos alla sina små djungekompisar värmer förstås mormorshjärtat! (Vem tror ni har köpt den?) När jag var lika gammal som lilla I - 11 månader närmare bestämt - hade jag redan bott nästan halva mitt liv på den lilla missionsstationen strax söder om ekvatorn, och jag hade säkert fått smaka både på banan och mango. Jag tror att lilla I kommer att uppskatta den här smoothien så småningom. Både maken och jag gjorde det i alla fall, även om han är nedgrävd i den uppländska bondeleran, inte bara till fotknölarna utan ända upp till lårbenshalsarna, och så långt från djungel-Jim som man bara kan tänka sig!

Smoothien passar bra till frukost, brunch eller mellanmål. Eller varför inte som en efterrättssmoothie!
2 stora glas eller 4 mindre efterrättsportioner blir det av den här satsen.

1 liten Kravbanan, ca 75 g
1 tjock skiva skalad ananas med mittstocken bortskuren, ca 100 g
½ skalad, stor mango, ca 100 g
3 dl valfri mjölk - jag använde färsk sojamjölk från Alpro
2 msk kallpressad mandelolja
1 msk torkade linfrögroddar eller krossade linfrön
2 krm äkta vaniljpulver
2 krm malen kanel
2 krm nystött kardemumma

Skär frukten i mindre bitar, och mixa med lite av mjölken. Tillsätt resten av mjölken och övriga ingredienser, och mixa smoothien slät och skummig.


5 kommentarer:

 1. Ja den där kommer hon att äääääälska!

  SvaraRadera
 2. Mums! Klippetiklopp klippetiklopp! ;)

  SvaraRadera
 3. Hahaha! Klippetiklopp på er!

  SvaraRadera
 4. Vilka helt klockrena goda tips på mat! Ny följare av mig iaf :D

  SvaraRadera
  Svar
  1. Men så jätteglad jag blir över dina fina ord, och att du vill fortsätta följa med i mina mat- och pratäventyr! Varmt välkommen tillbaka. Hoppas du får en fortsatt fin söndag, var rädd om dig!

   Radera