lördag 27 oktober 2012

Äpplen, äpplen, äpplen - några favoritäppelreceptNu har vi plockat ned det allra mesta av årets äppelskörd, och även varit en vända till Äppelfabriken i veckan för att musta en del. Vi trodde knappast att det skulle bli tillräckligt för det i år, för jämfört med förra året har det knappast blivit någon skörd alls. En stor del av av äpplena ruttnade och trillade av träden, redan innan de hunnit mogna. Men, men, med ett tjugotal äppelträd av varierande sort i trädgården, så blev det i alla fall en del att ta rätt på, 200 kg närmare bestämt, som förvandlades till 100 liter härlig must att njuta av i vinter.

Idag tänkte jag inte bjuda på något nytt recept, utan i stället på några äppelfavoriter i repris. Nu är det ju verkligen äppeltid, och om du inte har egna äpplen i trädgården så kan du lätt få tag på fina, svenska äpplen på torget eller i affären. Håll till godo!

Jag hoppas att det funkar med rätt bild och rätt recept. Jag vet inte vad det tagit åt datorn och bloggen, men jag har haft jätteproblem att få till det. Det går inte att få till rätt avstånd mellan bilderna, hur jag än försöker. Då försvinner bilderna helt i stället. Plötsligt centrerar sig en del av texten utan att jag rört ett finger, och det är omöjligt att rätta till det! Så ni får ha överseende med lay-outen idag. Jag ger upp, det får bli som det blir! Någon mer som haft problem, eller är det bara min dator som håller på att få fnatt?

Förresten, ni glömmer väl inte utlottningen? Sista chansen idag om ni vill vara med. Och glöm inte ställa om klockan i natt!

Lyxäppelmos med LimoncelloGluten- och mjölkfri äppelkaka med citron och kokos 
Kjerstis goda äppelkaka - gluten och mjölkfri


Äppelkaka Na Ngai med mango och mandelmassa

Enkel Äppelefterrätt

Kjerstis italienska äppelkaka med Limoncellodränkta russin och pinjenötter


Äppelsmulkaka med hirsflingor, pistaschnötter och vit choklad

Paj à la Lucia

Ugnsbakade äpplen med kryddig fyllning

Lyxig vaniljsoppa med kanel- och kardemummastekta äpplen och mörkt muscovadosocker

4 kommentarer:

 1. Men oh, så många härliga äppelrecept! Mums! :)
  Ha en fantastiskt lördag!
  Kram Sonja

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det gäller att försöka variera sig när trädgården är full med äpplen! Egentligen hade jag tänkt ha ännu fler äppelrecept, men jag gav upp när det var så trassligt med bloggen. Få se om det rättar till sig, då får jag väl lägga till några fler.
   Ha en fortsatt fin söndag!

   Radera
 2. OJ! Så mycket gott!

  Hur hinner du med att göra allting? :D
  Själv har jag kokat mos, och gjort någon äppelpaj på mina.
  Här blev det också bara skit på Åkeröträdet, och de flesta äpplena var stora som rosenkvitten ungefär... :(
  Som tur är har jag fått hjälp att ta hand om allt det jag inte gjort av med av en snäll man, som kommit och plockat och lagt ut i skogen till rådjuren.
  De behöver också ha mat, och det är ju bra om de inte behöver traska över vägen för att komma hit och äta...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är en av fördelarna med att vara "pankis", att man hinner med att göra en del av det man tycker är roligt, men aldrig hann med tidigare! Och jag gör ju inte allt på en gång, utan lite i taget.
   Rådjur har vi gott om här också. De kommer alldeles oinbjudna in i trädgården och mumsar i sig både av äpplen och annat. Tulpaner har vi inte haft på flera år t ex! Det är tydligen mumsmums för rådjur. Ha det bra!

   Radera