tisdag 26 juli 2016

Krusbärsäppelkräm



Den här goda krusbärskrämen med förstärkning av ett äpple fick förgylla vår dag nyligen. Den uppskattades av samtliga, men i synnerhet av Lille V, som glatt mumsade i sig två portioner. Morfar L tyckte nog det var i suraste laget, men så är han ju också en oförbätterlig sockerråtta!!

350 g krusbär - blandade gröna och röda
150 g skalat och urkärnat äpple, skuret i mindre bitar
4 dl vatten
½ dl kokossocker
½ tsk vaniljpulver
1 kanelstång
2½ msk potatismjöl+ lite vatten

Skölj och snoppa krusbären, dela det skalade och urkärnade äpplet i mindre bitar.
Blanda med vatten, socker, vaniljpulver och kanelstång i en kastrull och koka mjukt, 8 - 10 minuter.
Rör ut potatismjölet i lite vatten.
Ta kastrullen från värmen och häll ned potatismjölet i en fin stråle under flitig omrörning så det inte bildas klumpar.
Ge ett hastigt uppkok på nytt och låt sedan svalna.

Mums, mums lite ljummen med gräddmjölk!

Ha en finfin dag alla!

2 kommentarer:

  1. Krusbärskräm har jag aldrig ätit, men kan tänka mig att det är jättegott. Mamma gjorde rabarber-jordgubbskräm när jag var barn, mums. Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det ÄR gott! Hoppas du får chansen att prova någon gång Katarina! Rabarberjordgubbskräm är inte heller dumt! En klassiker. Kram!

      Radera