söndag 26 oktober 2014

Nu är det höst - vi har ställt om klockanJa, nu är det verkligen höst. Det finns ingen återvändo. Dagarna blir kortare och kortare, kvällarna blir mörkare och mörkare, och termometern kryper så sakteliga nedåt. I natt ställde vi om klockan till vintertid, och det goda med det var ju i alla fall att man fick tillbringa en stund till i sängvärmen innan det var dags att gå upp. Här gäller det att mobilisera allt positivt tänkande som går att uppbringa!

När jag letade efter höstdikter snubblade jag över den här, skriven av den tidigare för mig okände skådespelaren och poeten Göran Hansson. Visst är den fin? Och ja, nog ska jag försöka stå ut och försöka hitta en mening att leva, även den här hösten och vintern, för det kommer ju en vår så småningom. Hoppas jag!

Aldrig för sent för att hoppas

Det är sent
och den sista sommarbrisen
lyfter sitt draperande hösttäcke över
landskapet.
Man anar en färgrik
tavla av skymning -
sedan mörker som sjunker
som letar i famlande mörker och
söker det ljus man har tänt
för att hitta en mening att leva – att
uthärda och finna sitt gryt
för att vila
och vänta vid dörren
på gryning.

Står man bara ut –
är det aldrig för sent.

Aldrig för sent för att
hoppas.


2 kommentarer:

  1. Ja, nu är det sannerligen höst. Visserligen ljust när jag tog cykeln mot jobbet i morse, men det lär vara mörkt när cykeln styr hemåt igen. Jag har svårt för det, men det är bara att stå ut. Försöka njuta av mörkret, de tända ljusen och filtarna man får gömma sig under... Ha en fin vecka!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Man får försöka hitta de glädjeämnen som finns - trots ruskvädret. Här är det grått, grått, grått idag och riktigt snåla vindar. Ha en fin vecka du också!

      Radera