onsdag 8 oktober 2014

En million besök på bloggen!! Klart att det måste firas med en liten tävling!


OBS! TÄVLINGEN ÄR NU AVSLUTAD OC ALLA VINNARE HAR FÅTT SINA VINSTER

Har ni sett på maken? Idag, alldeles lagom till bloggens 4-årsjubileum på fredag, har besöksräknaren passerat en miljon besöksklick! Det känns helt osannolikt och fantastiskt, och något jag verkligen inte kunde tro eller föreställa mig när jag började min nya "karriär" som matbloggerska i oktober 2010. Och eftersom det är ni kära läsare som har bidragit till alla de där besöksklicken så är det väl inte mer än rätt att ni nu får chansen att delta i en liten tävling där ni kan vinna finfina priser.

Det har blivit alltmer populärt att tillverka sin egen "grönsakspasta", både för dem som äter enligt LCHF och utesluter vanlig pasta, men också för många andra som vill pröva något nytt i matlagningen. Med en grönsakssvarv eller sk spiralizer, går det lätt som en plätt att tillverka finfina spiraler av morötter, zucchini och andra grönsaker. Den här "värstingsvarven" - grönsakssvarvarnas Rolls Royce -  kommer från Kitchen Time, och det är också de som hjälpt till att sponsra priset. Första pris blir alltså den fina svarven ovan.

Andra pris blir en fräsch kökshandduk med tillhörande grytlapp i höstligt äppelmönster, och det priset står jag själv för liksom portokostnaderna. Setet kommer från Lagerhaus.Ttredje- och fjärdepristagarna får varsitt paket med två av mina absoluta favoritkryddblandningar som sätter sprätt på vilken maträtt som helst, en påse Kunglig Salladskrydda och en påse Pesto med ramslök. Ni hittar dem i vart och vartannat av mina recept. Kryddorna kommer från Zmaka, som även sponsrat med det priset.Vad ska ni nu göra för att vinna? Ja, eftersom jag fått klart för mig att det inte är tillåtet med slumpvisa utlottningar måste jag ju hitta på en liten utmaning. Jag vill alltså att du berättar varför du vill vinna och vad du tänker använda svarven till. Kanske förslag på någon maträtt där du ska använda det svarvade. Har du redan en grönsakssvarv? Tja, då kanske du vill ge den till någon speciell person som du tycker behöver lite extra uppmuntran. Låter det svårt? Inte då! Sätt igång och ta chansen vetja! Skriv nåt bara, det behöver varken vara särskilt långt eller särskilt välformulerat, men skriv det på det här inlägget.

En vecka har ni på er att klura ut något. Tisdag den 14 oktober går jag igenom kommentarerna (som jag hoppas blir många) och väljer enväldigt och självsvåldigt ut vinnarna. Lycka till nu allihop! Och tusen tack för att ni fortsätter att klicka!


8 kommentarer:

 1. Jösses, klart jag vill ha en grönsakssvarv. Låter ju helt fantastiskt. Så himla roligt att kunna göra något kul med grönsakerna som jag odlar. Inspireras att odla ännu mer själv och då kunna piffa till rätterna.

  SvaraRadera
 2. Att kunna göra min egen grönsakspasta är ju ett fantastiskt alternativ för mig som är så himla matöverkänslig. Jag kan även tänka mig att göra en massa olika roliga sallader som ett alternativ till rårivet ;). Det är bara fantasin som sätter gränser. Visst fungerar potatisskalaren till mycket men håll med om att svarven gör det hela roligare :).

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kjersti, jag glömde ju det viktigaste. Stort GRATTIS till dryga miljonen! :) Helt fantastiskt, men inte förvånande. Du har en härlig variation på dina inlägg och kommer med en massa tips på en massa nyheter. Tack för det!

   Radera
 3. Miljoners GRATTIS!
  Älskar alla dina tips på saker som jag aldrig hört talas om! Tack! Ser med spänning fram emot resan mot flera miljoner besök!
  Jag vill gärna prova att göra Äpple Nachos: Tunna jämna skivor (något som är hopplöst med kniv) av äpple och karmellsås och lite nutella som drizzlas över. Och så massor med rostade hasselnötter eller valnötter. Kanske man kan servera desserten varm.

  SvaraRadera
 4. Hej Kjersti! Stort grattis till din fina blogg! Jag vill ge min fina sambo en grönsakssvarv. Han är en flitig grönsaksätare och älskar köksmaskiner så detta skulle uppskattas stort!
  Ha det bra! Hälsningar AnnaCarin

  SvaraRadera
 5. Hej och grattis till din blogg, älskar dina underbara recept! Med grönsakssvarven skulle jag nog experimentera och bara låta fantasin flöda, men först av allt skulle jag äntligen prova på att laga grönsakspasta :) Ha en fin höst! Hälsningar Janina från Finland

  SvaraRadera
 6. Grattis! Jag vet inte om jag är för sen för detta men jag chansar...
  Jag skulle vilja ha en grönsakssvarv för att locka barnen till att äta grönsaker. Jag har många olika tricks för att få dem att gilla grönsaker, med svarven skulle vi kunna göra nya roliga saker. Min önskan är att vi till slut ska kunna äta i huvudsak vegetariskt med köttinslag, istället för som idag: kött med vegetariska inslag.

  SvaraRadera
 7. Hej!
  Grattis till alla besökare! Du har en väldigt inspirerande blogg med massor av fina bilder och steg för steg moment! En sådan grönsakssvarv hade ju varit en riktig lyxpryl i köket. Har ätit mycket rawfood tidigare i perioder men investerade aldrig i en svarv! Kanske kan en sådan vinst få mig att komma in i den gröna världen igen! Har aldrig mått så bra som då!
  Min kommentar är nog för sen, men hoppas ändå!
  Tack
  / Anna

  SvaraRadera