måndag 18 mars 2013

Potatisbullar med getost, spenat och soltorkade tomater




Den här veckans vego får kort och gott bli potatisbullar, men av det lite lyxigare slaget. Superbra att göra när man fått kokt potatis över, och vill göra något lite mer av de gamla hederliga potatisbullarna. Om du inte äter ägg kan du använda äggersättningsprodukten "No egg" - som jag fortfarande inte har testat, men som jag är alldeles övertygad om går bra att använda. Chiamjölet pytsade jag i för att näringsboosta bullarna lite extra, men det kan uteslutas.

För två matfriska personer:

400 g kokt, kall potatis
2 stora ekologiska ägg
1 msk chiamjöl
2 medelstora vitlöksklyftor, pressade
75 g getost eller fårost - eller tofu för den som avstår mjölkprodukter
1 liten påse babyspenat, 65 g
ca 6 soltorkade tomater av den mjuktorkade sorten, alternativt avrunna soltorkade tomater i olja
salt, svartpeppar
valfri örtkrydda - jag tog lite timjan och lite oregano
olivolja till stekning
något grönt till pynt - jag tog lite färsk oregano

Tillbehör: sås av majonnäs (jag tog hemgjord med lite citronsmak) och yoghurt, mixad med en aning italiensk salladskrydda och ruccola. Valfri sallad om man har lust.

Hetta upp lite olivolja i en panna och låt spenaten säcka ihop någon minut under omrörning. Låt svalna.
Grovriv potatisen och finstrimla tomaterna.
Blanda ihop allt till en smet. Låt den gärna stå och svälla ca 10 minuter.
Stek potatisbullarna gyllenbruna på båda sidor i olivolja.

Ha en fin vegetarisk måndag allihop!
 

5 kommentarer:

  1. Det ser jättefint ut. Vad gott att mixa in rucola i dressingen! Jag åt mycket rucola ett tag, så jag blev trött på det. Men nu är jag sugen igen och ska börja grodda rucola!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Visst är det så att det går lite i perioder det där med mat. Ibland snöar man in fullständigt på något. Just nu är det babyspenat och getost för min del! Jag gillar att ha ruccola i gröna såser, men du kan ju byta mot spenat eller mangold om du föredrar det. Ha en fortsatt härlig dag!

      Radera
  2. mmm...gott att blanda i ost!
    gott med ruccola! :)
    Ha en toppen dag
    kram kram
    //Lana

    SvaraRadera
  3. Tack för erbjudandet Ana! Ska fundera lite på det.

    SvaraRadera