torsdag 7 mars 2013

Blog award

Tänka sig! Jag har fått en blog award av fina Anna i Alperna! Så nu går jag här och kacklar och sprätter och fjädrar mig och burrar upp mig (det är ju påsk snart vetja!) och känner mig glad och lite stolt. Det är ju alltid jätteroligt att få uppskattning för det man gör, och att få veta att andra gillar det. Tack snälla Anna!

Men det är inte alldeles problemfritt att få en sån där utmärkelse! Först ska man svara på några frågor, och det är väl inte så svårt, men sen ska man också skicka utmärkelsen vidare till andra förtjänta bloggare. Och DET go´vänner ställer till problem! För det finns så otroligt många duktiga matbloggare som alla är förtjänta av all världens priser och utmärkelser. Så hur ska jag kunna välja? Efter viss vånda har det blivit följande 5:

1. Annika på Bak & Mat för alla - för att hon trots en massa bekymmer med olika allergier i  
    familjen kämpar på och försöker skapa variation och matglädje hos de sina, och dessutom delar
    med sig till oss andra.

2. Ann på Mattheos allergirecept. Samma motivering som för Annika. Livet behöver inte begränsas
    även om man är allergisk och inte kan äta allt. Med en engagerad mamma som Ann får lille
    Mattheo ändå riktig och vällagad mat.

3. Sara på Vardag.nu för att hon bevisar att alldeles vanlig vardagsmat kan bli otroligt läcker och
    festlig. Och livet består ju faktiskt mest av vardagar!

4. Amy på Amy´s piece of cake för att jag alltid blir så sugen på indiska smaker och dofter när jag
    tittat in hos henne. Vegetariskt dessutom, vilket inte är helt fel! Jag har aldrig varit i Indien, men
    ibland tror jag nästan det när jag läser det som Amy berättar om sitt hemlands seder och bruk.

5. Lotta på Två små kök är en för mig tämligen ny bekantskap, som bjuder på härligt rejäl och
    "riktig" mat som man bums vill hugga in på.


Nu till frågorna.

1. Vad ville du bli när du var liten? Jag ville bli barnläkare, men det sprack! Läs mer här om du vill.

2. Vad är du idag? Jag är pensionär efter 40 år som kurator inom sjukvården. Det blev bra det också!Så matbloggar jag efter bästa förmåga och njuter av att kunna disponera min tid och att få vara "dagmamma" en dag i veckan åt lilla I.

3. Vart vill du helst resa? Nånstans där det är varmt och soligt och där jag kan bada! Sydafrika är
en dröm, liksom Västindien. Fast Italien står ständigt på önskelistan och den önskan ska snart realiseras.

4. Var ser du dig själv om 5 år? Svårt att säga. Jag hoppas få vara frisk och orka hänga med ett tag
till och göra sånt som jag mår bra av. Det är det viktigaste. Och att detsamma gäller alla mina närmaste. Jag vet inte om jag bor kvar härute på landet eller om vi kanske flyttat till stan. Det får framtiden utvisa helt enkelt.

5. Rött eller vitt? Får jag säga rosé? För det hör sommaren till och passar till så mycket.

6. Sommar eller vinter? Vilken fråga? SOMMAR så klart! Höst, vinter och vår är en enda lång transportsträcka till sommaren! Jag älskar sol och värme och mår aldrig så bra som på sommaren!

7. Skog eller hav? Hav! Den inernatskola jag gick i som barn ( i dåvarande Franska Congo) låg vid havet, och det bästa vi ungar visste var när vi "stuvades" på lastbilsflaket och åkte till olika stränder och badplatser. "Songolo", "Små vågorna", "Stora vågorna". Jag älskar den salta havsdoften! Rörelsen i vågorna! Ljuden, antingen det är ett stilla skvalpande eller dånet av starka vågor som slår mot klippor! Jag blir alldeles stilla i själen. I skogen går jag bara vilse!

8. Vad gör dig ledsen? Oj det är mycket det! Framförallt blir jag ledsen över att så oändligt många barn över hela vår jord far illa! Vuxna också för den delen. Att så många är ledsna, övergivna, på flykt, utsatta för våld och övergrepp, och att de svälter och fryser. Om jag tittar lite närmare omkring mig så blir jag ledsen över allt det som skadar och trasar sönder relationer mellan människor. Maktmissbruk. Falskhet. Intolerans. Brist på generositet. Feghet. Lögner. Egoism. Listan kan göras lång. Men allt det motsatta gör mig i gengäld glad.

9. Vad är det bästa du vet? När jag får samla min älskade familj omkring mig och bjuda dem på något riktigt smarrigt! Som ni redan vet så är det ju bland det bästa jag vet att hålla på och stöka i köket.  Sen uppskattar jag väldigt mycket att verkligen få MÖTA andra människor och ta del av deras livsberättelser. Det har varit en av drivkrafterna i mitt jobb.

Sisådär, nu vet ni i alla fall lite mer om mig. Och alla ni andra bloggare, som inte fick någon award den här gången - jag gillar väldigt många av er också!

Och idag mår jag MYCKET bättre och får äta som vanligt, så nu ska här lagas mat. Kika in i morgon så får ni se vad det blev!

11 kommentarer:

 1. Halloj Kjersti!

  Grattis till din award och tack snälla för att jag fick en av dig - mår genast bättre :-)

  Jätteroligt att få veta mer om dig genom frågor och svar!

  Hoppas allt är bra med dig idag - snart helg!

  Kram Lotta

  SvaraRadera
 2. Säger som Lotta! Grattis till din award tack så jättemycket för att jag fick en av dig! Värmde en för tillfället ganska trött bloggerska.

  När jag läser svaren ler jag åt att mina svar inte skulle avvika så mkt - bortsett från rosévinet där jag hellre föredrar rött:-)

  Kram Annika

  SvaraRadera
 3. Instämmer med ovanstående talare och grattar, tackar och bockar!

  Skönt också att höra att du är piggare nu och äntligen kan laga (och äta) mat igen :)

  Önskar dig en fin dag!

  SvaraRadera
 4. Det är så härligt att kunna göra någon glad! :) Vad kul och intressant att läsa dina svar Kjersti. Ha en riktigt skön dag!

  SvaraRadera
 5. Tack ska ni ha! Jag säger som Anna. Roligt att kunna göra någon glad! Må så gott allihop!

  SvaraRadera
 6. Så kul att läsa lite mer om dig Kjersti!
  Tackar jag med så innerligt för den fina awarden :) Kul att du tycker om när jag skriver om Indien... det kommer mer i framtiden, var så säker! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack själv Amy! Den är du värd! Ska bli roligt att få veta mer om Indien, så det ser jag fram emot. Må så gott!

   Radera
 7. Så spännande att få veta lite mer om dej, extra spännande med din tid i Afrika!

  SvaraRadera
 8. Vad roligt att få läsa mer om dig!
  Ha en toppen fredag!
  kramar!
  //Lana

  SvaraRadera
 9. Vilken fin blogg du har =) Kika gärna in på min matblogg och tävla i min tävling där du kan vinna kökssaker från Tina Nordström =)

  SvaraRadera
 10. Tack ska ni ha alla tre! Visst är det lite kul att få veta lite mer om varandra och vad som döljer sig bakom de där blogginläggen och maträtterna! Det tycker jag också. Därför föredrar jag själv de bloggar som är lite mer personliga - utan att vara ALLTFÖR privata - framför dem som man inte ens vet vem som står bakom. Hur klatschiga och bra de än är. Ha en härlig fredag allihop, och var lite extra snälla mot er själva idag på Kvinnodagen!

  SvaraRadera