torsdag 14 mars 2013

Grön soppsmoothie



Något mittemellan smoothie och kall soppa skulle man väl kunna kalla den här skapelsen för som fick mig på fötter efter min käkoperation i förra veckan. Först fick den frysta grönkålen tjänstgöra som ispåse på kinden, och sen mixade jag ihop den här soppsmoothien när grönkålen tinat. Nyttigt och inflammationsdämpande så det bara spruttlar om det! Om du hellre vill ha en lite sötare smak kan du hoppa över buljongpulvret och vitlöken och i stället ta lite flytande honung.

Soppsmoothien är god och hälsobringande även om du inte är sjuk eller har gjort någon operation. Förträfflig som lättlunch med någon god macka till, eller varför inte som en flygande start på dagen i stället för den vanliga frukosten.

Satsen räcker till flera glas, men kan förvaras i kylskåp minst någon dag.

125 g fryst, tinad grönkål
1 Kravbanan
1 Kravavocado
saft av en pressad citron
2 msk färskpressad ingefärssaft
1 tsk gurkmeja
1 tsk lantbuljongpulver
1 pressad vitlöksklyfta
3 - 4 dl vatten

Blanda alltsammans i mixern och kör till en slät och jämn smoothie - eller så finfördelad som du vill ha den.

4 kommentarer:

  1. Vad gott och fräscht det låter! Mums!
    Ha en toppen torsdag!
    Kramar
    //Lana

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack Lana, roligt att du tycker det! Ha det bra du också!

      Radera
  2. Ja, varför inte?! Näringsterapeuten tyckte att jag skulle göra mig gröna drinkar, men har inte kommit mig för... Dags för det nu tror jag, tack för receptinspiration! Skriver upp grönkål på inköpslistan!
    Ha det så gott och hoppas att du och käken mår bra!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jamen då tycker jag du ska testa den här! Idag gjorde jag ytterligare en variant, men det receptet kommer nog inte förrän i början på nästa vecka tror jag. Du får kika in då.
      Tack det går bättre och bättre med käken, men det är inte läkt än, och stygnen sitter fortfarande kvar. Jag avstår fortfarande från att tugga knäckebröd! Må så gott du också!

      Radera