fredag 2 november 2012

Varm macka, eller kanske panpizza - glutenfri



Igår fick du recept på glutenfri smörgåstårtbotten, och idag får du tips på hur du kan använda bottnarna, förutom till smörgåstårta.

Jag delade min botten i tre delar, och använde den ena delen till att göra en snabbfixad varm lunchmacka när vi hade bråttom iväg. De andra två bottnarna åkte in i frysen. Det blev nästan lite panpizzafeeling på den varma mackan. En botten räckte gott och väl till mig och maken, som båda är lätt överåriga och lätt överviktiga. Handlar det om hungriga tonåringar eller personer som ingår i bodybuildarfacket kanske man behöver en hel själv.

1 botten
färskost med vitlökssmak eller med kryddörter
några skivor ekologisk skinka
osötad tomatpuré
lite soltorkade körsbärstomater i olja
örtkryddor - oregano och timjan t ex
några skivor smakrik ost

Bred rikligt med färskost på botten, sedan skinka, tomatpuré soltorkade tomater, örtkryddor och ost.
In i ugnen på 225 - 250 rader tills osten bublar och är gyllenbrun. Servera med sallad.




2 kommentarer:

  1. mmm... vad gott med varma mackor, och speciellt när de är glutenfria! :)
    Ha en fin fredag!
    kram
    //Lana

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack, Lana, detsamma till dig! Vi har faktiskt precis ätit en liknande varm macka på smörgåstårtbotten, men med lite annat pålägg. Hade annat att stöka med, så jag tog en botten direkt ur frysen, la på pålägg, och så vips in i ugnen. Snabbt och jättegott!

      Radera