söndag 25 november 2012

Variation på köttfärsfyllda paprikor


Här kommer en variation på köttfärsfyllda paprikor av det maffigare slaget. LCHF så det bara dånar om det! Gott, gott, gott! Är man inte rädd för kolhydrater kan man gärna servera ex vis råris till, och då räcker receptet till fler. Om man bara håller sig till paprikorna blir det lagom för tre personer.

3 stora paprikor, gärna i blandade färger

400 g lammfärs
2 vitlöksklyftor
1 burk skalade hela tomater
2 msk tomatpuré
1 msk lammkrydda - min kom från The Spice Tree
salt, svartpeppar
olivolja till stekning

½ burk smetana
200 g getost
2 msk färskost med vitlökssmak - av getmjölk
½ dl naturella pistaschnötter

Dela och kärna ur paprikorna, och ställ i en ugnsfast form. Pensla dem inuti med lite olivolja. Förbaka dem i 225 graders ugnsvärme ca 10 minuter.
Skala och finhacka vitlöken, och fräs den glansig i olivolja. Tillsätt lammfärsen, och stek den smulig och "grå". Tillsätt tomaterna - dela dem lite - tomatpuré, och lammkrydda, och koka under lock en halvtimme. Ta av locket, och låt koka ihop ytterligare ca en kvart, så att färsen inte blir så rinnig. Smaka av med salt och peppar från kvarn, och ev lite mer av kryddan.
Fördela hälften av färsröran i de förbakade paprikahalvorna.
Skär hälften av getosten i 6 lika stora kuber, och lägg i paprikorna, och därefter resterande röra.
Riv resten av getosten, och blanda ihop med smetana och färskost. Fördela över paprikorna.
Strö över hackade pistaschnötter.
Grädda i ugnen på samma ugnsvärme, 225 grader, tills det bubblar, osten fått fin färg, och paprikorna känns lagom mjuka. Jag hade mina paprikor inne knappt en kvart.













 

2 kommentarer:

  1. Oh, vad gott! Den maträtten passar mig fint fint bara jag byter ut smetana... spännande med färskost gjord på getmjölk! :)
    Ha en fin kväll!

    kram
    //Lana

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, jag tänkte väl det att det skulle passa dig! Du får byta ut smetanan mot något som passar dig. Ha det bra!

      Radera