torsdag 13 september 2012

Vardagslycka

Ibland kan små oväntade saker göra att höstdeppigheten skingras och tillvaron ljusnar.

Tex att alldeles oväntat få två stora kassar med nyplockade kantareller och trattkantareller från två arbetskamrater till L. Över 4 kg stannade vågen på. Rena, rama förmögenheten! Tusen tack, Annika och Carina!! Jag har rensat och förvällt kantareller så ögona går i kors, och håller på och klurar på recept.
Eller att det dimper ned ett fint kort från en läsare i brevlådan, med tack för ett bra glutenfritt recept! Så glad jag blev, Viveka, du lyste upp min dag!


Eller att L kom hem med ett stort fång med tjugo rosor en alldeles vanlig vardag, utan någon anledning alls utom att "jag tänkte att du behövde det". Tack, love!Nu orkar jag nog ett tag till, trots kulna höstliga vindar och diverse krämpor och skavanker. Och idag skiner ju faktiskt solen!

8 kommentarer:

 1. Det finns många som tänker på dig och tycker om dig och det du gör vet du väl :)? Om inte så har du nog fått det bevisat nu! :) Puss lovely

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack raring, det var väldigt gulligt sagt! Visst vet jag det! Det är bara det att den begynnande hösten och vetskapen om att det ligger en massa mörka och kalla månader framför mig gör mig lite låg. Jag vill ha sommar året runt!!! Men jag jobbar på att försöka acceptera och gilla läget!

   Radera
 2. Kock jag har glömt att tacka för boken som kom häromdagen! Den gjorde min dag! Imorgon eftermiddag lämnar jag familjen och åker till Shanghai för att hälsa på mina kusiner i nio dagar, den finns med som reslektyr. Tack!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Men oj så spännande!! Då önskar jag dig en lycklig resa och en riktigt fin semester! Ser fram emot resereportage och nya inspirerande maträtter!

   Radera
 3. Vilken lyx! Jag plockade för någon månad sedan cirka 4 kilo tillsammans med min sambo. Det tog tyvärr alldeles för snabbt slut...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åh vad härligt! Kantareller är verkligen en lyx! I synnerhet när man får dem till skänks och alldeles oväntat!

   Radera
 4. Vilka härliga vardagslyckor du fått! Det är väl tyvärr många som blir lite låga den här årstiden och det är ju jobbigt. Har en person väldigt nära mig som även tar svaga doser "lyckopiller" när detta väder börjar. Skönt att hitta vad som hjälper en igenom. Och att ha många goa vänner och fin familj hjälper ju till :-) Och att unna sig själv lite olika vardagslyx är viktigt. Du med din fina blogg och härliga recept ger mycket lycka till många :-)
  Kram
  Maria B

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tusen tack, Maria! Och du lyste upp min dag med dina fina ord! Man får försöka hitta sina egna varianter på "lyckopiller" och unna sig det man mår bra av, antingen det är soffmys med en kopp choklad och en god bok, långpromenad inbyltad och invirad från topp till tå, eller kanske ett teater- eller resturangbesök. Och vänner och familj är ovärderligt!! Kram tillbaka!

   Radera