Första september gott folk! En gråmulen och regnig sådan dessutom. Det är bara att se sanningen i vitögat. De många sommardagarna som vi drömde om i juni är snart till ända, men vi får väl hjälpas åt att lysa upp tillvaron för varandra så gott det nu går. Att måna om varandra och bjuda på god mat kan ju vara ett sätt!
Lättlagad, enkel men väldigt god är den här pastarätten som det bjuds på idag. Kryddad med bl a oregano får pastan nästan lite pizzakänning.
Om du inte tål eller vill använda vanlig grädde går det bra med någon alternativ variant.
Ha en härlig lördag allihop! Och glöm inte utlottningen av blåbärspulver, nyponpulver och chiamjöl. Sista chansen idag.
4 portioner pasta - vanlig eller glutenfri - kokt enligt anvisning på paketet
300 g färska champinjoner
1 liten vitlöksklyfta
1 paket kalkonbacon
2 dl valfri grädde
1 tsk kryddblandning - Gudomlig ört- och vitlökskrydda blev det för mig
1 tsk smulad oregano
en knapp deciliter soltorkade körsbärstomater
1 "näve" babyspenat - sköljd och slungad
en rejäl klick ghi eller smör - alternativt olja
ev en eller några matskedar pastavatten
Skiva eller grovhacka svampen. Skär baconen tvärsöver på längden och sedan i mindre bitar.
Skala och flisa vitlöken tunt.
Läg svampen i kall panna och sätt på värmen på högsta. Låt fräsa under omrörning tills all vätska dunstat och svampen är fint brynt.
Lägg då i en klick ghi, samt bacon och vitlök, och fräs runt under omrörning några minuter.
Rör ned grädden, och låt puttra på medelvärme en stund tills det blir krämigt - kanske 5 - 10 minuter.
Red ev av med någon matsked pastavatten.
Blanda i tomaterna, vänd ned den avrunna pastan, och vänd slutligen ned spenaten.
Servera genast i djupa tallrikar.
Vad spännande med kalkonbacon har inte sett det i min närmsta butik, ska kolla vidare :)
SvaraRadera