måndag 24 januari 2011

I min himmel är det alltid sol

Har du någon gång funderat på hur det ser ut i himlen? Tänk, jag tror att vi alla kommer att trivas väldigt bra där! Jag tror nämligen att himlen är det absolut bästa av precis allt som just du och jag älskar och uppskattar. Om du älskar fjällvidder, snö, kyla, skidåkning, dragspel, surströmming och palt så tror jag du kommer att få uppleva just det i din himmel. Föredrar du öppet hav, friska vindar, en segelbåt, tradjazz och nyfångad fisk så tror jag sannolikheten är stor att det blir just så. Och om du trivs bäst under ökenhet sol, med afrikanska rytmer och med varm buffelmjölk och antilopkött till frukost så skulle det förvåna mig om du inte får just det.

Jag vet precis hur min himmel kommer att se ut!! Det kommer att bli en enda himmelsk röra mellan trädgården här på Kallesta och min barndoms missionsstation på Bendela. Solen kommer att stråla, det är ett som är säkert, och minst 30 grader varmt kommer det att vara! Jag har bara fötter och tunn sommarklänning på mig. Jag kommer att sitta under mina blommande äppelträd och med doften av pioner och jordgubbar i näsan, men i trädgården kommer det också att växa mangoträd, bananer, papaya och stor, saftig ananas. I ena änden av trädgården kommer Kongofloden att flyta, och jag kan sätta mig på verandan, i den gamla knarriga rottingfåtöljen, och höra plasket från flodhästarna som vågat sig upp på land.

Musiken? Ja, det blir nog ett saligt hopakok det också! Dunkande afrikanska trummor, blandat med Mozart, svenska folkvisor, country, rock och en och annan popdänga.

I min himmel kommer jag också att få träffa alla människor och djur som jag älskat och som stått mig nära. Pappa och mamma förstås, men även min storasyster som jag aldrig fick träffa och som dog innan jag föddes. Pappa kommer att busa som vanligt och kanske ta upp fiolen och spela en låt, och mamma kommer försynt att puffa på honom när hon tycker att han blir alltför spelevinkig. Svärmor kommer nog att sitta och rensa bär och beundra sina krolliljor. Hon äter säkert gräddtårta om jag känner henne rätt, och hon får äta så mycket hon bara vill, utan att vi tjatar på henne att låta bli. Svärfar kommer springandes i sina gröna hängselbyxor, till eller ifrån lagården. Han sprang alltid!

Runtomkring kommer också alla mina kära husdjur att leka och busa. Min lilla hund Taxalina som var min bästa vän när jag var liten, samsas med alla katter och kaniner som passerat revy genom åren. Alfons med sin silkeslena päls och sina kloka ögon kommer nog att hoppa upp i knät som hon - ja hon var en hon trots sitt namn -  alltid brukade. Så himla kul det ska bli att få träffa er alla!

Maten då? Ojojoj, det är ett kapitel för sig. Det kommer att vara ett långt buffébord uppdukat, med allsköns härligheter där var och en får ta precis vad den vill. Jag kommer att blanda moamb - kyckling i jordnötssås - med sushi, italienska läckerheter, indisk curry, chokladmousse och diverse annat på min tallrik. Och så en alldeles himmelsk lax- och räksoppa förstås!
Men receptet på den får ni vänta på tills i övermorgon, för dessförinnan blir det aioli att klicka i soppan.

Ha nu en alldeles himmelskt skön dag allihop!5 kommentarer:

 1. Wow. Blir det så bra är det ju inget att vara rädd för. Puss

  SvaraRadera
 2. Eller hur? Fast jag trivs bra på jorden också, och stannar gärna ett tag till om jag får. Puss tillbaka!

  SvaraRadera
 3. Puss vad fint skrivet!

  SvaraRadera
 4. Det där värmde! Så ska vi ha det på andra sidan, men som du säger, än ska jag vara kvar här länge. Jag fick ett nytt barnbarn igår, och henne vill jag följa i livet.
  Bilden på amaryllisen skulle kunna vara tagen hemma hos mig :-) Vilken solskensmänniska du är Kjersti!
  Kram Laila

  SvaraRadera
 5. Tack Laila för de fina orden!Och jättejättestort GRATTIS till ditt lilla barnbarn!Jag hoppas du ska få följa henne länge, länge!Kram tillbaka!

  SvaraRadera