torsdag 16 juni 2016

Lyxig jordgubbskräm med lime och vanilj



Allt är inte vad det ser ut att vara vid första anblicken. Det gäller nog det mesta här i tillvaron, både i positiv och negativ riktning. Man kan inte alltid lita på sitt första intryck. Jordgubbarna i de båda kartongerna som jag köpte såg så fina ut vid första anblicken, men när jag kom hem och skulle börja rensa och skölja visade det sig att en hel del av gubbarna som låg lite längre ned fick kasseras och skäras bort. Men, men, av det som blev kvar gjorde jag i stället en riktigt härlig och lyxig jordgubbskräm, så slutet gott, allting gott.

Ät krämen med gräddmjölk eller något mjölkfritt alternativ om du inte tål mjölkprodukter.

500 - 550 g snoppade och renskurna jordgubbar
2½ dl vatten
½ dl ljust rårörssocker
2 msk pressad limesaft
2 msk potatismjöl
2 tsk vaniljsocker

Skiva eller tärna jordgubbarna och lägg i en kastrull tillsammans med vatten, socker och limesaft.
Småkoka några minuter under lock och ta kastrullen från värmen.
Blanda ihop potatismjöl och vaniljsocker och rör ut det i lite vatten.
Rör ned i den varma krämen under oavbruten omrörning så det inte klumpar sig.
Låt krämen få ett hastigt uppkok på nytt och låt den sedan svalna.
Mums, mums en aning ljummen fortfarande med iskall gräddmjölk!!

Förresten kära ni, ni har väl inte glömt att ladda ned den härliga digitala och glutenfria mattidningen Glutenfri Matglädje? Jag har ju fått chansen att erbjuda mina läsare en finfin rabatt. Skriv kjersti som rabattkod så får du tidningen till halva priset. Gäller hela juni månad ut, så missa inte det!!

Hoppas ni får en fin dag. Här är det kallt, blåsigt och småregning men jag håller tummarna för att det ska klarna upp till eftermiddagen när Lilla I har sommarfest på förskolan!











Inga kommentarer:

Skicka en kommentar