tisdag 7 juni 2016

Färsk glutenfri gnocchi med salsiccia, paprikakräm och spenat



Tidigare berättade jag för er att jag hittat så god färsk glutenfri pasta från da Carla när jag besökte Paradisets Matmarknad i Stockholm. Da Carla tillverkar även jättegod färsk, glutenfri gnocchi. Gnocchi är förvisso ganska lätt att göra själv, men det kräver ju lite pyssel, och när man kan få så bra färdig som den här så finns det ingen anledning att tveka. Jag har tidigare testat annan glutenfri gnocchi av andra märken, men de har innehållit betydligt fler i mitt tycke onödiga tillsatser och ingredienser. Renare än den här tror jag blir svår att uppbringa. Vill du ändå göra själv från grunden så finns det ett bra recept i Glutenfri Matglädje nummer 3/2015.

Vill du inte använda salsiccia kan du ersätta den med ren färs, förslagsvis lammfärs, och addera lite extra krydda av något slag.

1 förpackning färsk glutenfri gnocchi à 350 g

150 - 200 g rå salsiccia
1 vitlöksklyfta
lite olivolja
½ burk paprikakräm med ricotta - från Zeta
2 tsk osötad tomatpuré
½ - 1 påse färsk babyspenat

grovriven eller flagad parmesan

Koka upp rikligt med lätt saltat vatten i en rymlig kastrull och lägg i gnocchin. Koka tills den flyter upp, det tar bara någon minut. Låt rinna av i sil.

Skala och tunnflisa vitlöken, flå salsiccian och smula sönder den så mycket som möjligt.
Hetta upp olja och fräs vitlök och salsiccia under omrörning någon minut.
Tillsätt paprikakräm och tomatpuré och låt allt koka ihop ytterligare någon minut.
Vänd ned spenat och gnocchi, Vänd runt så röran kommer åt runt gnocchin, och låt allt bara bli genomvarmt.
Jag tyckte inte det behövdes någon extra krydda, det var tillräckligt smakrikt ändå, men smaka av och bestäm själv.
Servera genast och flaga över lagrad parmesan.
Buon apettito!










2 kommentarer:

  1. Gnocchi är ju så himla gott! :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Håller fullständigt med! Och du, den här rätten kan ju göras helt vegetarisk också, med quorn- eller sojafärs. Ha en skön sommar!

      Radera