onsdag 11 juni 2014

Mättande frukostsmoothie med mandelchiamjölk, hallon, blåbär, banan och med topping av cacaonibs och pumpafrönHär kommer ännu en frukostsmoothie, som det nog är lättast att äta med sked. Den är nämligen väldigt krämig och lite svårdrucken. God, god, god, och nyttig, nyttig, nyttig! Jag toppade smoothien med cacaonibs, mandelspån och pumpafrön, men du kan välja solrosfrön, linfrön eller något annat som du tycker om.

Som bas i smoothien hade jag egengjord mandelchiamjölk, som behöver förberedas och läggas i blöt kvällen innan. Jag hade också i risprotein och lecitin, som bl a är mums för hjärnan. Här kan du läsa mer om lecitin. Det här räcker till två portioner, i alla fall om man också äter en macka till.

60 g Kravmandel
20 g hela chiafrön
4 dl kallt, friskt vatten

Skålla och skala mandeln. Lägg mandel och chiafrön i blöt i vattnet över natten. Täck med lock. På morgonen mixar du alltsammans en god stund tills det blir riktigt finfördelat, och låter det rinna av i en finmaskig sil. Tryck med baksidan av en sked så det blir så mycket "mjölk" som möjligt. Kasta inte mandelchiamassan som blir kvar. Den kan du ha i matbröd till exempel. Sist jag gjorde mina sesamfrallor tog jag och rörde i massan och hoppade i gengäld över den andra mängden chiafrön som står angivet i receptet. Jag plussade också på med lite mer husk, kanske en halv matsked. Dessutom hade jag i lite hackade förvällda nässlor. Det blev hur bra som helst!

4 dl mandelchiamjölk
½ liten banan, ca 40 g
50 g färska hallon
50 g färska blåbär
1 msk risproteinpulver
1 msk lecitin
1 tsk krossade linfrön
1 tsk björnbärspulver
1 tsk flytande honung eller ljus agavesirap

Mixa alltsammans jämnt och krämigt, häll upp i en skål och toppa med det du har lust med. Må gott och njut av en härlig sommarfrukost!

I det här inlägget ser du bilder på bl a björnbärspulver och risproteinpulver.


2 kommentarer:

  1. Ser underbart ut och så gott med olika toppingar. Kram från ett soligt Amsterdam!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Härligt, Katarina! Här har det regnat. Synd om alla studentfirare som blivit blöta! Kram till dig också!

      Radera