onsdag 4 december 2013

Bananpannkakor med kokosmousse, vanilj och kardemumma



Ett av de senaste tillskotten i min välfyllda skafferihylla är kokosmousse, eller kokossmör som man också kan kalla det. Det är alltså inte bara oljan som har pressats ur kokosnöten, utan hela fruktköttet är malt. Den är så otroligt god att man måste hejda sig för att inte äta den direkt med sked ur burken. Här har jag förstärkt mina läckra pannkakor med moussen, och det gav jättegod smak i kombination med bananerna.

Pannkakorna är supergoda till söndagsfrukost, brunch eller som mellanmål.

2 mogna ekologiska bananer - skalad vikt 150 g
3 stora, ekologiska ägg
2 msk kokosmousse - köpte jag från Råvarubutiken
1 msk kokosnötsmjöl
2 krm äkta vaniljpulver
1 krm nystött kardemumma

Till stekning: kallpressad kokosolja
Till servering: vispad grädde eller smetana, färska bär

Mosa bananerna tillsammans med kokosmoussen.
Vispa äggen lätt.
Blanda ihop allt och vispa så allt blandas väl. Låt smeten svälla 10 minuter och grädda sedan plättar eller små pannkakor i kokosolja. Använd inte alltför het panna och vänd inte plättarna förrän smeten stannat så går det galant.
Servera alldeles nygräddade med valfria tillbehör. Supersupergott! Lilla I, hennes morfar och jag själv åt upp varenda smula! Men så var vi hungriga också, alla tre!









4 kommentarer:

  1. Jag använder mig av samma kokossmör som du och det är så gott och man får verkligen hejda sig att inte börja äta rakt från burken :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Visst är den god! Passar till allt möjligt. Snart kommer fler recept med moussen.

      Radera
  2. Mums, så gott! Den här moussen såg jag på denna sida, måste nog också beställa! Låter smaskens!
    Kram kram
    //Lana

    SvaraRadera
    Svar
    1. Den är helt ljuvlig, så det tycker jag du ska göra Lana! Ha en fortsatt fin dag! Kram!

      Radera