måndag 14 april 2014

Vegopasta med mustig paprika- och tomatsalsa



Den här veckans vego får bli en väldigt enkel och lättgjord men smakrik paprika- och tomatsalsa som smakar mums till alldeles nykokt pasta. Jag använde glutenfria "krumelurer" av brunt ris. För den som tål det och inte har andra invändningar mot mjölkprodukter rekommenderar jag en rejäl driva parmesan till. Ostens sälta passar bra till den lite söta salsan.

Eftersom jag ville få fram den rena paprika- och tomatsmaken var jag återhållsam med kryddor den här gången och använde bara mitt hemgjorda vitlökssalt. Men visst kan du använda något örtsalt om du vill det.

Ha nu en härlig Köttfri måndag allihop!

300 g paprika - jag hade en röd och en orange
3 vitlöksklyftor
1 liten shalottenlök
1 burk plommontomater av god kvalitet
1 msk tomatpuré - jag älskar Muttis
½ - 1 msk röd balsamico
1 tsk kokosblomssocker
rejält med vitlökssalt från kvarn
olivolja till stekning

Kärna ur och finhacka paprikan.
Skala och finhacka löken, skala och tunnflisa vitlöken.
Fräs alltsammans i olivolja under omrörning några minuter.
Tillsätt burktomaterna, tomatpuré, den mindre mängden balsamico, kokossocker och vitlökssalt, och låt röran koka ihop på medelvärme utan lock ungefär en kvart. Det får naturligtvis inte koka torrt, men det mesta av vätskan ska koka in så röran känns krämig och fyllig.
Smaka av om det behövs mer balsamico, socker eller salt, och servera bums till ångande nykokt pasta.

Förresten, idag är ju första dagen i påskveckan. Du har väl inte missat att jag samlat mina allra bästa påskfavoriter i det här inlägget. Ha en skön påskvecka!








2 kommentarer:

  1. Fräscht och gott! Kram från ett halvmulet Amsterdam!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack Katarina! Här skiner solen i alla fall och det börjar kännas som vår. I helgen var vi i dina hemtrakter - eller i alla fall i Finland - på bröllop. Men uj vilket ruggväder, höll på att frysa ihjäl trots all kärleksvärme! Tursamt nog höll det uppe med regnet under själva bröllopet. Kram i retur!

      Radera