onsdag 2 april 2014

Friiberghs Herrgård - ett underbart ställe vid Mälarens strandI helgen som var levde maken och jag riktigt herrgårdsliv. Vi firade hans nyblivna status som pensionär genom att unna oss en week-end på fantastiska Friiberghs Herrgård, som har anor ända från 1300-talet. Dessbättre har herrgården genomgått en hel del renoveringar och uppsnofsningar sedan dess! Jag tror 1300-talsmänniskorna skulle känna sig ganska vilsna både när det gäller maten och de fina salongerna om de kom på besök! Jag kände mig desto mer hemma och njöt av varje sekund.

Jag har bara lovord att förmedla. Fantastisk mat, hjälpsam och jättetrevlig personal, fina rum, mysiga gemensamma lokaler, salonger med charm och personlighet, och omsorg i de små detaljerna - alltifrån tända ljus och färska blommor precis överallt, till fräscha toaletter med både handdescinfektion, handkräm, engångshanddukar av frotté och tamponger i små skålar för dem som behöver det. Jaadå, ljus och blommor på toaletterna också.

Herrgården används flitigt som konferens- och kurslokal, men kan också bokas av privatpersoner för olika slags evenemang, födelsedagar och bröllop till exempel. Det finns tennisbana och bastu, det finns möjlighet att få SPA-behandlingar, och man kan boka olika typer av week-endpaket som romantisk week-end eller golfpaket. Jag kan verkligen rekommendera Friiberghs om man vill äta god mat, bli ompysslad och ladda sina batterier.

Ett stort plus var att personalen hade totalkoll när det gällde glutenintolerans och olika slags allergier. Vid det överdådiga eftermiddagskaffet - som innehöll allt från räkfyllda små snittar, färsk frukt och fruktshots av olika slag till söta bakverk, mousse och pannacottor - fick både jag och flera andra egna brickor med en massa godsaker på. Både vid lunch och middag fick jag fullgoda alternativ till det jag inte kunde äta. Ett tips dock är att meddela om eventuella allergier eller intoleranser i förväg när man bokar, något jag för övrigt tycker att man alltid ska göra när man bor på hotell eller bokar i förväg på resturang. Då har personalen en chans att förbereda sig.

Att solen sken på oss från första till sista stund, och att det var så varmt att vi kunde sitta ute på verandan och njuta av eftermidagsfikat var kanske inte Friiberghs förtjänst, men bidrog till att det blev en extra mysig herrgårdsvistelse. Vi blev till och med lite röda på nästippen!

Här följer lite bilder. Ganska många förresten, för jag har haft svårt att välja. Tyvärr gör matbilderna inte alls rättvisa åt anrättningarna, i synnerhet inte lördagens middag som vi fick inta i skenet av små oljelampor och levande ljus eftersom Earth Hour inföll precis då. Ni får kika på menyerna i stället som jag hoppas får det att vattnas i munnen på er. Håll till godo!

8 kommentarer:

 1. Låter och ser helt underbart ut! Kram.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det var härligt. En riktig batteriladdning! Kram i retur.

   Radera
 2. Svar
  1. Verkligen! Rekommenderas å det varmaste Anna!

   Radera
 3. Ser fantastiskt ut. Väcker gamla minnen till liv ;-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Förstår det! Perfekt ställe för frieri!

   Radera
 4. Vilka härliga bilder, ser helt fantastiskt vackert ut i omgivningarna också. Visst är det så härligt att få komma iväg på övernattningar som detta, ladda batterierna och bara koppla av. Fin bonus också när vädret är på ens sida:)
  Maten både lät och såg riktigt bra ut, vilken fin frukost!

  Kramar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det är verkligen härligt att få lyxa så här ibland. Ni var ju också ute på slottsäventyr nyligen. Frukosten var bland det bättre jag upplevt och även eftermiddagskaffet. Väldigt fräscht och innehållsrikt! Kramar till er också!

   Radera