lördag 19 april 2014

Glutenfri mandelpaj med soligt gula physalis



En paj att bli glad av! Soligt gul, lite syrlig, och med god mandelsmak. Med den önskar jag er alla en riktigt Glad Påsk! Hoppas ni alla får en riktigt fin och välsignad helg med vila, avkoppling god mat och många påskpussar.

Nu förväntar jag mig förstås inte att ni ska hinna baka pajen till det här påskfikat, men den är faktiskt god även andra dagar på året, så lägg den gärna på minnet.

Så här gör du pajen som räcker till många påskfirare:

1½ dl mandelmjöl
½ dl kokosnötsmjöl - mitt kommer från Råvarubutiken
2 msk ljust rårörssocker
1 tsk husk
65 g smör - LF vid behov
1 äggvita

2 dl mandelmjöl
½ dl ljust rårössocker
½ tsk vaniljpulver
2 ägg + 1 äggula
½ dl grädde - LF vid behov
2 krm bakpulver
2 askar skalad physalis à 140 g

Mixa ihop pajdegen och låt den vila en stund innan du trycker ut den i en smord pajform. Jag tryckte inte upp på kanterna utan bara botten. Har du en lite mindre form kan du göra som en vanlig paj i stället. Nagga botten och sätt in i kylskåp minst en kvart.
Förgrädda botten i 175 grader ca 6 minuter.
Mixa ihop alla ingredienser till fyllningen och häll över pajbotten.
Tvätta physalisen noggrant och tryck sedan ut dem jämnt i fyllningen.
Fortsätt grädda ca 25 minuter i samma värme, 175 grader.
Servera gärna med en klick lättvispad grädde.

Ha nu en alldeles underbar påskhelg allihop!













4 kommentarer:

  1. Åh, vilken härlig paj! Jag älskar physalis men vet aldrig vad jag ska göra med dem förutom stoppa dem direkt i munnen:-) Ha en bra fortsättning på påskhelgen.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Då tycker jag absolut du ska testa den här pajen Åsa! Den fick med beröm godkönt. Önskar dig också en fortsatt fin påskhelg!

      Radera
  2. Härlig inspiration! Trevlig fortsättning på påsken!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack Lena! Önskar dig detsamma!

      Radera