lördag 24 oktober 2015

Ugnsrostade nötter med citronolivolja, flingsalt med ramslök och kokossocker - bästa lördagssnacksetIdag är det lördag och läge för lite extra godsaker, tycker ni inte!? Men det finns alternativ till köpechips, ostbågar och Karamellkungen gott folk! Att göra eget lördagssnacks med rena och naturliga ingredienser och utan konstiga tillsatser är hur lätt som helst. När jag nyligen hade hela klanen på söndagslunch inledde vi - under tiden som samtliga droppade in - med just de här snacksen till hemgjord äppeldricka med vaniljsmak (recept i nästa vecka). Jag kan meddela att innehållet i den överfulla skålen snabbt minskade! Det var nämligen svårt att sluta när man väl börjat knapra på de sötsalta nötterna! Snacksen är hur goda som helst, knaprigt rostade och med fin smak av både citronolivolja, flingsalt med ramslök och kokossocker. Jag föreslåtr kort och gott att du testar nu i helgen!

De fantastiska ekologiska mandlarna och nötterna kommer dels från Recomarket, dels från Råvarubutiken. Saltet kommer från Zmaka och oljan är köpt på Martina.

150 g naturella cashewnötter
125 g mandlar
125 g naturella pistaschnötter
1 msk citronolivolja
3 tsk flingsalt med ramslök
2 tsk kokossocker

Börja med att skålla och skala mandlarna. Torka dem torra.
Blanda ihop med cashewnötter och pistaschnötter i en skål.
Blanda ihop olja, flingsalt och kokossocker och "mojsa runt" alltsammans med rena händer så det kommer åt överallt runtom.
Bred ut på en bakpapprad ugnsplåt och sätt in i ugnen på ca 210 - 220 grader. Sätt en träsked emellan ugnsluckan så fukten kan dunsta. Rosta ca 10 - 14 minuter och rör runt några gånger under tiden.
Blandningen ska bli gyllenbrun och kännas knaprig.
Ta ut och låt svalna och torka till ytterligare ett tag på plåten innan du häller upp i en skål.

Ha en härlig lördag och en fortsatt fin helg!
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar