fredag 30 oktober 2015

Lyxfrukost med glutenfria bananpannkakor och honungsrörda havtornIbland måste man skämma bort sig lite extra. Ibland känns det extra motigt att kravla sig ur sängen, lämna den go´a värmen, och ta sig an den nya dagen. Mörkret och frosten där utanför fönstret tycks ha letat sig ända in i hjärtats alla skrymslen och vrår. Såna dagar måste man ta hand om sig lite extra. De här bananpannkakorna är till för såna dagar. Tänd ljus, sätt på musik, och njut av att riktigt skämma bort dig själv. Det är du värd! En stor kopp nybryggt och kolsvart kaffe gör det också lättare att komma på banan igen. En ny dag och nya möjligheter. Pröva!

½ kravbanan - ca 45 g
2 stora ekoägg
50 g naturell färskost
2 tsk chiaprotein
1 krm äkta vaniljpulver
1 krm bakpulver
några korn salt
kallpressad kokosolja till stekning

en "näve" färska havtorn eller andra färska bär
½ - 1 msk honung
eventuellt en klick extra färskost

Mosa bananen.
Vispa ihop ägg och färskost så det blir slätt.
Rör ned banan, chiaprotein, vaniljpulver och salt. Vispa riktigt slätt.
Låt smeten stå och svälla en stund medan du dukar, tänder ljus, sätter på musik, mosar bären med honung, och kokar kaffe.
Hetta upp kokosolja och klicka ut smeten.
Stek pannkakorna gyllenbruna på båda sidor några minuter.
Sätt dig till bords och njut! Ta sedan hand om dig resten av dagen också!

Nu önskar jag er alla en riktigt fin och välsignad Allhelgonahelg, utan spökskrammel och Halloweenskrämselhicka! I stället önskar jag er avkoppling, frid och eftertanke. Livet är så kort, så kort, och man har sig bara en gång, så var rädda om er själva och varandra!!
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar