onsdag 27 maj 2015

Glutenfri edamamepasta med smakrik och gräddig champinjon- och baconröra



Det är alltid kul att pröva olika, nya, glutenfria pastasorter. Den senaste i raden är en glutenfri spaghetti som är gjord på edamamebönor (en slags sojabönor) och som jag faktiskt hittade på ICA. Riktigt god i mitt tycke. Till den gjorde jag en champinjon- och baconröra, och toppade sedan hela härligheten med lite extra edamamebönor, som jag hittade i frysdisken.

Du som inte äter griskött kan ta kalkonbacon, och du som inte äter kött överhuvudtaget hoppar bara över baconet och tar lite mer champinjoner, eller varför inte purjolök.

Fyra normalhungriga personer blir absolut mätta på det här:

1 paket edamamespaghetti - 200 g

400 g färska champinjoner - ca 370 när jag ansat dem
2 stora vitlöksklyftor
1 paket bacon
olivolja
1½ dl valfri grädde
1 msk Toscana Mix från Zmaka
salt från kvarn

150 g frysta edamamebönor

Förväll edamamebönorna enligt anvisning på paketet och pilla ut bönorna ur skidorna. Ställ åt sidan.
Ansa och skiva champinjonerna, skala och flisa vitlöken, strimla baconet.
Lägg champinjonerna i kall stekpanna och sätt på högsta värme. Fräs runt under omrörning tills champinjonerna är lätt brynta och vätskan dunstat. Tillsätt då någon matsked olivolja samt vitlök och bacon. Fräs runt under omrörning så att även bacon och vitlök blir lätt brynt.
Tillsätt grädde och krydda och låt puttra ihop med locket på glänt så att röran blir krämig, ungefär 10 minuter.

Koka under tiden pastan enligt anvisning.
Lägg upp pastan i djupa tallrikar, häll över röran och toppa med bönorna.
Smaklig spis!







Inga kommentarer:

Skicka en kommentar