onsdag 10 augusti 2016

Glutenfri paj med köttfärs, zucchini, ugnsbakade tomater och getost



Om man inte har så mycket köttfärssås över efter pastamiddagen är det en förträfflig idé att göra en paj och förstärka med till exempel zucchini, ugnsbakade körsbärstomater och getost. Då räcker 200 g köttfärssås plötsligt till middag åt 5 - 6 personer.

Pajskalet gjorde jag av Universalbakmixen från Urtekram, som har en massa bra glutenfria produkter. Zucchinin plockade jag in från grönsakslandet, och ugnstomaterna har jag gjort själv och lagt in i olivolja. Det finns också bra inlagda körsbärstomater på glasburk om man inte vill eller orkar göra själv.

Smaklig spis gott folk!

3½ dl universalbakmix
110 g smör
1 stort ägg
1 - 2 msk iskallt vaten

60 - 70 g lagrad ost i tunna skivor

200 g valfri, väl kryddad köttfärssås - gjord på nötfärs eller lammfärs
1 liten zucchini - 200 g
100 g fetaost gjord på getmjölk
20 - 25 ugnsbakade körsbärstomater
1½ tsk valfri kryddblandning - t ex den på bilden

3 stora ägg
1½ dl grädde
1 tsk dijonsenap

Mixa ihop pajdegen och tryck/tumma ut den i en smord vid pajform. Nagga med gaffel och ställ in i kylen att stadga sig minst en halvtimme.
Förgrädda pajskalet i 200 grader i 10 minuter, och fodra det genast med tunna ostskivor när det kommer ut ur ugnen.
Bred ut köttfärssåsen.
Hyvla zucchinin tunt, tunt med mandolin eller osthyvel och bred ut.
Smula över getosten och fördela tomaterna. Krydda.
Mixa ihop ägg, grädde och senap och häll försiktigt över pajen.
Fortsätt grädda i 200 grader 35 - 40 minuter, tills pajen fått fin färg och äggstanningen stanna i mitten. Låt pajen stadga till sig några minuter och servera den sedan med en mixad salladsblandning.















2 kommentarer:

  1. Så sent som igår satt jag och och googlade runt för att hitta ett enkelt recept på glutenfri pajdeg! Blir denna frasig och god?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det tycker jag absolut att den blir Sara. Vi har ätit pajen nu i kväll och den blev väldigt uppskattad.

      Radera