tisdag 5 april 2016

Glutenfri rismannagrynsgröt med kokos och jordgubbar



Jag gillar gröt, och jag gillar att variera den på olika sätt. Den här gången har jag gjort en lite annorlunda gröt med rismannagryn, som jag fått av släkten i Finland när de var på besök för några veckor sedan. Om jag förstod saken rätt så var det en nyhet även där. Det står nog inte på förrän det finns i Sverige också. Har du inga finska kontakter så kan du göra gröten med glutenfria hirsmannagryn i stället - eller alldeles vanliga mannagryn om du tål gluten.

Det finns förvisso jordgubbar året runt nuförtiden, men de som saluförs så här års är jag inte så trakterad av. I stället väljer jag smakrika, torkade ekologiska jordgubbar i min gröt. Du kan välja vilken mjölk du vill, men jag tog kokosdryck för att få lite extra smak på gröten. Fröknäcke med ägg samt kaffe fick komplettera min frukost, som höll mig mätt och glad ända till lunch.

2 dl kokosdryck eller annan valfri mjölkdryck
2 msk rismannagryn
8 - 10 g torkade jordgubbar
några korn salt
1 msk kokosolja

Blanda kokosdryck, rismannagryn och jordgubbar i en skål och låt stå över natt i kylskåp.
På morgonen kokar du upp gröten med några korn salt och låter småkoka under lock ca 8 minuter.
Ha koll så det inte bränner fast, vilket nästan all gröt har en tendens att göra.
Rör ned kokosolja och servera med valfria tillbehör. Jag hade färska blåbär och kokosdrycken till.

Ha en bra dag, denna gråa och genommulna aprildag!










2 kommentarer:

  1. Spännande med nyheter! Hoppas att vi kan hitta det här i sv snart :) Det är aldrig fel med en äggmacka tycker jag!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det dyker ju upp nyheter hela tiden på glutenfrihyllorna, så det står säkert inte på. Jag tycker också det är kul att prova nyheter. Rismannagrynen var väldigt användbara. Ha en bra helg!

      Radera